X-faktor 2012

A napokban hatalmas tömeg gyűlt össze az RTL Klub székháza előtt. Ha valaki csak arra sétált, elég volt csak a fülét hegyeznie, hogy rájöjjön, mire is várnak az összeverődött emberek. Az énekszó betöltötte az utcát és az épületet, ugyanis az X-Faktor 2012-es szériájának versenyzőit keresték a mentorok.

A Keresztes Ildikóból, Geszti Péterből, Malek Miklósból és Nagy Feróból álló mentorcsapat előtt mutatta meg a tudását (vagy éppen annak hiányát) a jelentkezők újabb hada. Minden eddigi várakozást felülmúlóan több ezer ember vette birtokba a csatorna székházát, nem kevés munka elé állítva a szakavatott énekeseket.

Az RTL Klub producere elárulta, hogy nagyot fog szólni a harmadik széria: hihetetlen tehetségekre bukkantak a jelentkezők között és ismert arcok is visszatérnek a képernyőre. Utóbbira már láttunk példát a műsor történetében: 2010-ben is indult például Muri Enikő, aki egy évvel később egészen a fináléig menetelt és a legjobb női hang címet érte el.

Az előző két széria énekesei azóta is sikert sikerre halmoznak, naptárukban továbbra se ritkulnak a bejegyzések: koncerteket adnak Magyarországon és a határon kívül is, videóklipeket forgatnak és slágereket énekelnek fel folyamatosan. Arany- és platinalemezek fémjelezik útjukat és rajongók tízezreivel rendelkeznek a közösségi oldalakon.

Szeptembertől tehát ismét műsorra kerül a népszerű tehetségkutató: az első néhány adásban az elmúlt napok izgalmait sugározzák. Az előválogatók során vicces és kínos pillanatok váltják egymást a katarzisélménnyel, ahonnan a mostani több ezerből csak 24 versenyző jut tovább.

Ők kerülnek be a mentorok házába, ahol ismét meg kell mutatniuk, hogy mire képesek. Innen azonban már csak a fele csapat jut tovább a valódi döntőkbe: a négy mentor 3-3 mentoráltnak biztosítja a lehetőséget, hogy szerepeljen az élő show-ban, ezzel pedig valóra válthassa az álmait.