A jövőt jelenti a napelemes közvilágítás

Hatékony megoldás

A technológia fejlődésének hála, egyre hatékonyabban lehet kihasználni a megújuló energiaforrásokat. A napelemes közvilágítás nem egy utópisztikus elképzelés többé, hiszen ez mára már lehetségessé vált.

Egy kisebb városnak is rengeteget kell költenie a vezetékes közvilágítás kiépítésére és üzemeltetésére. Ezzel szemben a napelemes kandeláberek sokkal egyszerűbben telepíthetőek és az üzemeltetésük rendkívül költséghatékony.

A napelemes közvilágítás alkotórészei maga a napelem, a LED-es lámpafej, ami rendkívül energiatakarékos és a fénye nem zavaró a szemnek. Természetesen szükség van hozzá egy acél lámpaoszlopra, egy töltésvezérlőre, illetve egy akkumulátorra.

A rendszer beállítható, hogy sötétedéskor bekapcsoljon és pirkadatkor pedig kikapcsoljon. A napelemes közvilágítás gazdaságos és bárhol felállítható, illetve nem utolsó sorban ezzel a módszerrel a természetet is védeni lehet, hiszen nincs szükség hálózati elektromos energiára. A napelemes közvilágítás évről-évre népszerűbbé válik, mivel a hatékonysága az egyszerűségében rejlik.