A szaunázás jótékony hatásai

Az utóbbi évtizedben széles körben terjedt el az egészséges életmódra való törekvés, a külső és belső harmóniába hozása és a relaxálás. Az egészségre való törekvés és a kikapcsolódás ötvözésének jegyében terjedt el a szaunázás, amely nem csak méregtelenít, de ugyanakkor ki is kapcsol.A szaunát már 2000 évvel ezelőtt is ismerték az északi népek, és azóta sem változott a lényege.

A szaunázás során magas hőmérséklet hatásának teszi ki testét, ami védekezésképpen elkezd verejtéket termelni, ez által próbálja meg a hőt elvezetni.Amikor ez a folyamat elkezdődik az immunrendszer is dolgozni kezd, ez erősíti és megedzi azt, és közben a vérkeringés is felgyorsul.

A vérkeringés felgyorsulásával pedig a vér intenzívebben mozog az erekben, minek következtében a sebek sokkal könnyebben gyógyulnak. A verejtékezés során, a víz mellett még számos káros anyag, zsír, koleszterin távozik a szervezetből, nem szabad tehát elfelejteni, hogy amellett, hogy milyen jó relaxációs berendezés, mennyi pozitív hatást von maga után a szaunázás.