Albérlet okosan

A különböző fórumokban keresgélve számtalan olyan negatív történetet találhatunk, amely megijeszthet minket. Bár a fórumokból ez nem derül ki, de azért nem minden albérletes van tele keserű tapasztalatokkal. Ahhoz, hogy az albérlet keresésünk végén elégedetten vehessünk birtokba a bérelt otthonunkat igazából nem is olyan sok szabály van, amelyet szem előtt kell tartanunk. Arra a kevés szabályra viszont mindenképp szükséges figyelnünk. Nézzünk a szabályokat!

1. Soha ne béreljünk lakást szerződés nélkül! Ahogy mondani szokták: a szó elszáll, az írás marad. Egy korrekt szerződés mind a tulajdonost, mind a bérlőt egyaránt védi.

2. Igyekezzünk komoly albérlet közvetítő céget találni! A komoly albérlet közvetítő cégek mindent megtesznek, hogy a bérlő is és a tulajdonos is elégedett legyen. A hosszú távú sikerhez ez mindenképp szükséges a számukra.

3. Vizsgáljuk meg a kiszemelt ingatlan környékét több különböző napszakban is! Lehet, hogy egy ingatlan délelőtt csendes, de estefelé utcai bandák találkozó helye.

4. A lakás átvételekor készítsünk a tulajdonossal közösen részletes listát arról, hogy mi található az ingatlanban! Így elkerülhetjük azt, hogy kiköltözéskor olyan dolgokat kérjenek rajtunk számon, amelyek nem is voltak az ingatlanban.

5. A lehetséges rezsiköltségeket igyekezzünk leellenőrizni számlák alapján is! Beköltözéskor érdemes 0-ás igazolásokat is kérni a szolgáltatóktól.

Ha ezeket szem előtt tartjuk, akkor a nagyobb kellemetlenségektől megkíméljük magunkat.