Búvárbiztosítás – a tengerszint alatt is biztonságban

búvárbiztosítás

Búvárbiztosítás - a tengerszint alatt is biztonságban

A búvárbiztosítás elsősorban azoknak szól, akik kifejezetten búvárkodási célból utaznak el víz közelébe. A búvárbiztosítással egy olyan célközönséget próbálnak a biztosítók megkeresni, akiknek nem probléma a magasabb utasbiztosítási díj kifizetése, ám ezért cserébe több millió forintos fedezeti limittel indulhatnak útnak.

A könnyű búvárkodás a legnagyobb óvatosság ellenére is rengeteg veszélyt rejt magában, főleg azoknál, akik alkalomszerűen próbálnák csak ki. Ha biztos abban, hogy utazása során búvárkodásra is sor kerül, idejében gondolnia kell a biztosításra is. A rutinos búvárkodók pedig egy olyan teljes körű és komplex szolgáltatásban részesülnek a búvárbiztosítással, ami mindenre kiterjed.

Köztudott, hogy a hobbisportokból eredő sportbalesetek jó részének sem a kezelését, sem az utókezelését nem támogatja a TB. Búvárbiztosítással erre is fedezetet kapnak a sport rajongói, s az egyik leggyakoribb búvárbaleset után, a keszon kamra kezelést is téríti. Egy ilyen kezelés külföldön biztosítás nélkül óriási összegbe kerülhet. Az eleve magas fedezeti limittel rendelkező búvárbiztosítás esetén azonban, mindezt a biztosító fedezi.

De nem kell ahhoz baleset érjen bennünket, hogy külföldön bajba kerüljünk. Egy búvárfelszerelés több százezer forintos tétel, s ha még béreljük is, akkor fokozottan érdemes rá vigyázni. Ugyanakkor a tudatos, és gyakorlott búvároknak is vannak drága felszerelései (víz alatti kamera, fényképezőgép, saját búvárfelszerelés), ezeknek a sérülése tetemes összegű veszteség lehet. Ezért a búvárbiztosítás poggyászbiztosítása nem egyszerű poggyászbiztosítás. Helye van a drága felszerelés biztosítottságának is. Emellett még számos olyan szolgáltatást kapcsolhat a búvárbiztosítás mellé, aminek a felsorolására most kevés lenne a hely.

Általában a biztosítók különbséget tesznek, s a búvárbiztosítás csomagokat is annak megfelelően kínálják, hogy valaki könnyűbúvárkodásra, mélytengeri búvárkodásra, vagy amatőr búvárkodásra indulna.

A biztosítók csomagjainak ajánlatait célszerű az utasbiztosítás kalkulátorral otthonról, online elvégezni, majd a kívánt búvárbiztosítást ugyanazzal a könnyedséggel megkötni.