Síbiztosítás – A hó szerelmeseinek

Síbiztosítás

Síbiztosítás - A hó szerelmeseinek

A síbiztosítás a speciális utasbiztosítások közé tartozik. Aki szeret síelni, vagy csak szeretne, vagy most tervezi annak elkezdését, annak tisztában kell lennie, a síelés közben szerezhető balesetekről. Aki síelni készül, annak tisztában kell lennie, hogy a sífelszerelés elég drága ahhoz, hogy ha bármiféle sérülés éri, komoly összeg árán lehet csak javítani. Aki síelni készül, annak tisztában kell lennie, hogy nem csak ő szenvedhet balesetet, hanem másoknak is okozhat sérülést. Aki síelni készül, annak tudnia kell, hogy ez egy veszélyes sport, a hegyek veszélyt rejtenek magukban, lavina, valamint az eltévedés, a baleset bármikor fennáll.

Ezeket a veszélyeket, ha megelőzni nem is, de orvosolni mindenképp lehet, ha síbiztosítással a zsebünkbe kelünk útra.

Ez a speciálisan megtervezett utasbiztosítás, olyan kiemelkedő fedezeteket nyújt, amivel megengedhetjük magunknak, hogy felszabadultan élvezhessük a síelést, hogy az amúgy is drága utazásunkat semmi se árnyékolja be. A magyar piacon lévő 15 biztosító közül 13 kínál utasbiztosítást, ezek közül mindegyik kedvez a téli sportok szerelmeseinek is.

A síbiztosítást a biztosítók különböző díjsávokban árulják, de mindegyik tartalmazza az alapszolgáltatásokon túl, azokat a nélkülözhetetlen biztosításokat, amelyek speciálisan a síelésre vonatkoznak.

A legfontosabb kockázatok, amelyeket a síbiztosítás lefed: szános, vagy helikopteres mentés, esetleg hegyimentés, felelősségbiztosítás, sportfelszerelés biztosítás. Illetve, ha autóval indulnánk útnak, autós asszisztenciabiztosítást is érdemes kötni, akár baleset, vagy lerobbanás esetén hasznos szolgáltatásként jöhet szóba.

Ahhoz, hogy a megfelelő síbiztosítást válasszuk ki, nem elég csak az utasbiztosítás kalkulátort használni, és szemezgetni az ajánlatok között, hanem sokkal inkább figyelnünk kell arra is, hogy melyik országba utazunk. Mivel az egyes országok között a fedezeti limitek is változnak, ha közeli országba tervezzük síelésünket, a szükségesnél magasabb limittel nincs miért síbiztosítást kötnünk.

Az utasbiztosítás kalkulátor pedig mindenkinek lehetőséget ad, hogy ne induljon el felelőtlenül, síbiztosítás nélkül, ha téli sportot tervez pihenése idejére.