X-Faktor 2011: Lil C

 

Lil C

Lil C - Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Lil C-re az X-Faktor 2011 élő döntői során nagy feladat hárul. Le kell vetkőznie azt az előítéletet, amivel már eddig is sokan illetik. Egyrészt be kell bizonyítania, hogy bizony ő énekelni is tud, nem csak mesterien táncolni.

Másrészt be kell tudnia bizonyítani, azt is, hogy ő nem csak a „magyar Michael Jackson”, ahogyan sokan ezzel a jelzővel illetik, vagy az „R’N’B zenei stílus magyar nagykövete”.

Ennél Lil C sokkal több. Ezt látják benne a mentorok is, és úgy tűnik mindent megtesznek azért, hogy lehetőséget adjanak a fiatal, 19 éves tánctanárnak, hogy bebizonyítsa.

Még Keresztes Ildikó is szinte meghasonulva önmagával meghozta a számára is nehéz döntést, hogy mentoráltjai közül azt juttassa tovább, akiben a legtöbb színpadra termettség, akiben a legtöbb akarat, és akiben a legtöbb önkifejezési hajlam van. Ez pedig – a második élő adásban úgy vélték a mentorok, mikor Lil C, Demes Tamással került szembe a párbaj során – Lil C-ben van meg maradéktalanul.

Ugyanígy Lil C és Bagosi Alexa az X-Faktor 2011 ötödik élő döntőbeli párbaja során Lil C-re adták a legtöbb szavazatot a mentorok, mondván benne még sok lehetőség van, ami a magyar zenei élet piacán kiaknázható.

A sikerek mellett tény azonban, hogy Lil C az az X-Faktor 2011 döntős, aki körül zajlik az élet. Nem csak fürdik a sikerben, s ez akarva, akaratlanul is személyiség változást hozhat létre egy független, fiatal srácban, hanem legutóbb egy stábtaggal látták csókolózni. Aki ráadásul kétgyerekes anyuka.

Ám a találgatásoknak Lil C önmaga vetett véget, mikor elmesélte az RTL Klub Fókusz műsorában, hogy csupán egy ártatlan szájra puszi volt, hisz gyerekkora óta ismeri a lányt, és jelenleg is együtt táncolnak az X-Faktorban.

Azt is megtudhattuk, hogy Lil C táncmutatványai bizony nagyon veszélyesek is. Az ötödik élő show előtti próbán, csúnyán kiment a válla a helyéről, a tánctanárnak azonban szeme sem rebbent, és helyre rántotta.

Ennek ellenére az ötödik élő döntő produkcióiban nyoma sem látszott a fájdalomnak Lil C-n. Így egyáltalán nem csoda, ha ő került ki győztesen Bagosi Alexával szemben, ha még a fájdalom se állta útját, hogy magas színvonalon teljesítsen az X-Faktor 2011 színpadán.

Szerinted, van esélye Lil C-nek a Mr. X címre?