A kontaktlencse használatnak is vannak szabályai

Azt tanácsoljuk, hogy aki még nem eléggé gyakorlott a kontaktlencsék szempontjából, az gyűjtsön információkat ebben a témában, mielőtt elkövet egy olyan hibát, ami kellemetlen következményekkel jár. Azonban megijedni sem kell, mert a kontaktlencse használat az ápolás tekintetében nem olyan bonyolult.

Lényeges, hogy a lencséket minden esetben le kell tisztítani a használat után. Ma már léteznek olyan oldatok is, amelyek multifunkciósan használhatóak, ezért nem kell külön kezelni a tisztítás és a fertőtlenítés folyamatát.

Arról sem szabad megfeledkezni a kontaktlencse használat szempontjából, hogy a termékeket nedves tárolóban kell tartani, különben kiszáradnak. A folyadékot is rendszeres időközönként cserélni kell, a lencsék minőségének érdekében.

Továbbá, a kontaktlencse használat során az is lényeges, hogy kizárólag tiszta kézzel szabad hozzányúlni a behelyezni kívánt termékhez, hogy elkerülhetőek legyenek a fertőzések és az egyéb problémák. Természetesen a lencséket csak addig szabad a szemben hagyni, amennyi időtartamra tervezték.