A munka káros az egészségre?

Egészségmagazin

Bizonyára sokan érezzük úgy, hogy a munka miatt állandóan lemaradunk a fontos dolgokról, nincs időnk magunkra és a közérzetünkre sincs jó hatással a napi 8-10 órás bezártság, a monotonitás. „A munka egészségtelen‟ olvashatjuk az Egészségmagazin.com oldalán is. Ugyanakkor be kell látni, hogy ez egy szükséges rossz és van, akiknek sokkal zordabb körülmények jutnak, mint egy irodai munkásnak.

Például az egészségügyben dolgozók és a légiutas-kísérők állandóan ki vannak téve a fertőzéseknek, ami egy jól klimatizált és modern szellőző berendezéssel felszerelt helyiségben nem fenyeget bennünket. Nem beszélve a radiológusokról, akik ki vannak téve a sugárzásnak, amit mi jó esetben csak néhány alkalommal kapunk meg egész életünkben.

Az állatorvosokban a saját pácienseik okozhatnak kárt, a bányászok munkáját pedig pont a munkakörülmények nehezítik meg. Tehát, ahogy olvashatjuk az Egészségmagazin.com oldalán, a munka egészségtelen, de azt kell mondjuk, hogy az átlag ember szerencsés, hogy csak a monotonitás és ülés jelent veszélyt.