Babakozmetikumok a csecsemő ekcéma kezelésére

csecsemő ekcéma
Csecsemő ekcéma

A babákon sokszor szinte a születésük után pár héttel megjelennek a kisebb-nagyobb foltok, pöttyök. Ezek bizony ijesztőek lehetnek a szülőknek, azonban csupán a csecsemő ekcéma áll a tünetek mögött. Bár ezek a tünetek sokszor aggasztóak lehetnek, még sincs ok a túlzott aggodalomra, hiszen általában nem áll semmilyen komoly betegség a háttérben. Az ekcéma csecsemőkorban meglehetősen gyakori jelenség, a pontos okai a mai napig nem teljesen tisztázottak.

Természetesen a szülőket elsősorban az érdekli, hogy a csecsemő ekcéma mivel kezelhető. A legfontosabb, amit ilyenkor tehetünk, az a bőr megfelelő ápolása. Fontos a bőr tisztán tartása, a jól szellőző, lehetőleg pamut ruhácskák használata, de a leglényegesebb a kozmetikumok optimális kiválasztása.

A csecsemő ekcéma remekül kordában tartható, ha mellőzzük az olyan fürdetőket, babakrémeket, amelyek mindenféle mesterséges anyaggal vannak felturbózva. Ezek helyett válasszunk olyan organikus eredetű termékeket, amelyek a herbarting.hu webáruházban kaphatóak.