Étkezési tippek a tavaszi újjászületéshez.

Reggelente készíthetünk friss zöldség vagy gyümölcsleveket. A napi étkezéseink száma 4-5, vagy akár 6 is lehet. Amennyiben kívánjuk a szénhidrátot, lehet?leg teljes ki?rlés? és cukormentes legyen és tegyen ki egy étkezést. Vacsorára részesítsük el?nyben a fehérjéket, zöldségekkel, salátákkal kombinálva.

Példa napi menüre: R: Friss zöldséglé (répa, cékla, zeller, alma). T: Teljes ki?rlés? pogácsa, zöld tea. E: Húsos,rakott cukkini. (1 fej vörös/ fehér hagymát, kevés só és víz hozzáadásával dinszteljük, majd megborsozzuk és beleforgatjuk a darált sovány ( pulyka, csirke) húst (30dkg), fehéredésig sütjük, majd beletesszük az 1 doboz darabolt paradicsomot és a felaprított bazsalikomot. Pároljuk, miközben a cukkinit (kb, 60 dkg) felkarikázzuk. Be-olajsprayzett tepsibe fektetjük a cukkinik felét, rátesszük a húst, majd a cukkini másik felét. 2-2 dl 12% -os tejfölt és joghurtot összekeverünk 5 dkg sovány reszelt sajttal és a rakottas tetejére öntjük, süt?ben készre sütjük. Barnarizzsel tálaljuk. U: Alma. V: Friss spenótsaláta, f?tt tojással (Összetépett spenótot, újhagymával, ruccolával, madársalátával összekeverjük, olívaolajjal meglocsoljuk, reszelt borssal és friss petrezselyemmel megszórjuk, a tetejét cikkelyekre vágott tojással díszítjük).
Dávid Erika természetgyógyász (www.egyensuly.info), természetes gyógymódok tanácsadó.