Matraccal a szép álmokért

A nyugodt és hatékony alváshoz, a szervezet megújulásához nagyon lényeges a matrac helyes magválasztása. A matrac eladására szakosodott üzletekben érdemes körülnézni, időt és energiát kell áldozni a személyre szabott ágybetét megleléséhez.

A szubjektív tényezőket leszámítva minden matraccal szemben általános követelmény, hogy egyenletes alátámasztást nyújtson a testnek. Ha túl kemény ez az alátámasztás, vagyis a fekhely, akkor a gerincoszlop deformálódhat, és ez derék-, hát-, vagy nyakfájást, csípőízületi fájdalmat idézhet elő.

Tehát a közhiedelemmel szemben nem egészséges a nagyon kemény fekhely. A túlzottan puha matracba pedig annyira belesüppednek a nehezebb testrészeink, hogy ugyanaz lesz a helyzet, mint az előző esetben.

Sok helyen találhatók 10-12 cm-es matracok, melyekhez rugalmas ágyrács használata javasolt, hogy kényelmesek legyenek. Ez a rugalmas ágyrács elég magas ár fekvésű, és nem annyira tartós. Felesleges pénzkidobás ilyet venni.

Egyszerűen olyan magas matracra van szükség, mely legalább 18 cm. Ezt merev bordasorral is nyugodtan lehet használni, ugyanis megvan a kellő mélysége, hogy a testet jól alátámassza. A merev bordasor sokkal masszívabb, tartósabb és még olcsóbb is, mint a rugalmas ágyrács.

Ha kíváncsi, mire kell még odafigyelni matrac vásárláskor, látogassa meg honlapunkat.