Akkus láncfűrész kompakt kivitelben

Hasznos otthon egy akkus láncfűrész
Hasznos otthon egy akkus láncfűrész

Az akkumulátoros szerszámgépek olyan technológiai újítást jelentenek, amire már nagyon régen szükség volt. Viszont ehhez rengeteget kellett fejlődniük az akkuknak és a töltőknek egyaránt. Az akkus láncfűrész egyesíti az elektromos és az benzines gépek előnyeit.

Mobilis, könnyen szállítható, csendes és nincs károsanyag-kibocsátása. Hiába egy nagyobb kapacitású akkumulátor, ha azt lassan lehet tölteni és ugyanez igaz fordított esetben is. Hiába a gyorstöltő, hogyha a gép hamar lemerül.

A Makitának sikerült olyan akkus láncfűrészt alkotnia, amit gyorsan fel lehet tölteni és sokáig bírja egyetlen töltéssel. A házkörüli munkák során elengedhetetlennek számít, mert egyaránt jól jön a kerti munkák során, a tűzifa előkészítésénél, illetve jó hasznát lehet venni a különféle barkácsfeladatok alkalmával is.

Az akkus láncfűrész nem lett nehezebb, mint a benzinmotoros változatok, ezért könnyen kezelhetőnek számít. Amennyiben olyan helyen készülünk bevetni az akkus láncfűrészt, ahol nincs lehetőség töltésre, nem árt egy plusz akkut is magunkkal vinni.