Kötelező biztosítás: február 29-én lejár a türelmi idő

Kötelező biztosítás kalkulátor
Kötelező biztosítás kalkulátorral a legjobb díjakért

A tavalyi év végén megvolt a nagy kötelező biztosítás váltásának kampánya, s az internetnek, na és persze a kötelező biztosítás kalkulátornak hála, aki csak tehette otthona melegéből köthetett új kötelező biztosítást.

Ebben a kampányban minden autós elmondhatta, hogy jól járt. Hisz, ha még a baleseti adót is hozzáadjuk a biztosítás díjához, akkor is mindenki nyert. Ha úgy vesszük nyert a biztosító, mert sok ügyfelet tudott megtartani, nyert az ügyfél, mert legalább 7-8 százalékkal olcsóbban jutott hozzá a kötelező biztosításhoz.

Fontos figyelembe venni, és észben tartani, hogy február 29-én lejár az a 60 napos türelmi idő, amit a biztosítók adtak, hogy az ügyfelek addig befizessék az esedékes kötelező biztosítás díját. Ennek elmulasztásával a biztosító törli a szerződést, erről a biztosító írásban 30 napon belül értesíti az autóst. Innentől pedig érvénybe lép a fedezetlenségi időszak, amikor magunknak kell minden általunk okozott kárt megtéríti. A szerződés újrakötésekor pedig fedezetlenségi díjat is kell fizetnünk, aminek az összege igen borsos lehet, mert a két dátum közötti időszakra számolják ki napidíj szerint. Amint a biztosító törli a szerződésünket, a szerződés törlést le is jelenti, így a területileg illetékes jegyző törli gépjárművünket a közúti forgalomból.

Épp ezért alapvető érdekünk, hogy a türelmi idő végének a dátumával tisztában legyünk, és idejében átutaljuk a kötelező biztosítás, és az új törvény szerint a baleseti adó díját.

Figyelembe kell vennünk azt a tényt is, hogy a kötelező biztosítás befizetése minden esetben az ügyfél felelőssége, akkor is, ha nem érkezik meg idejében a csekk, kötelesek vagyunk határidőre rendezni a díj befizetését.

Szerencsére, ahogy a kgfb megkötésére is több lehetőségünk volt, mint például a kötelező biztosítás kalkulátor, úgy a díj rendezésére is legalább három lehetőség áll rendelkezésünkre, mint az átutalás, a biztosító ügyfélszolgálati irodáján történő fizetés, vagy a rózsaszín csekk.