Mit kell eldönteni cégalapítás előtt?

Mikor cégalapítás, vállalkozás indítása előtt állunk, meglehetősen sok szempontot kell figyelembe vennünk, azaz nem elegendő pusztán azt tudni, hogy mit szeretnénk csinálni, azzal is tisztában kell lennünk már a cégalapítást megelőzően, hogy mindezt hogyan akarjuk megvalósítani.

Ehhez kell megtalálni a vállalkozás megfelelő jogi formáját, valamint ki kell választani a számunkra vélhetően legkedvezőbb adózási módot is. Ez nem egyszerű akkor, ha nem rendelkezünk mélyreható gazdasági és jogi ismeretekkel. Ezért is tanácsos segítséget kérni, ha cégalapítás előtt állunk. Ennek legolcsóbb módja, ha cégalapítással foglalkozó szolgáltatásokat veszünk igénybe.

A tanácsadás mellett segítenek a szakemberek abban, hogy milyen cégformát érdemes választanunk, a cégnév kiválasztásában is segítenek, ezen kívül elintézik a cég bejegyzését is. Utána pedig segítenek a további lépésekben, mint például a székhelyszolgáltatás kiválasztásában, a könyvelő biztosításában, segítenek abban, hogy a NAV előtt gazdasági, jogi képviseletet kapjon a cég.