A magyar falu program 2021 előnyei kis települések számára

Magyar Falu Program 2021 logo

Pár évtizeddel ezelőtt még elsősorban olyan játszóterek voltak elérhetők a gyerekek számára, melyek vagy nagyon gyorsan leamortizálódó, vagy túlságosan is kemény, sérüléseket okozó anyagokból készültek. Újabban már nem ezeket az anyagokat részesítik előnyben, hanem a műanyagot és az acélt.

Az újfajta játszóterek Budapesten egyre több helyen láthatóak, de az állam támogatni szeretné a vidéki településeket is abban, hogy hasonló játszótereket létesítsenek. A magyar falu program 2021 keretein belül pályázhatnak az 5000 fő alatt levő városok polgármesterei és intézményeinek vezetői egy 5 millió forint összértékű játszótereket érintő támogatásra, hogy ezeken a kisebb településeken is lehessen a gyerekeknek megfelelő felület a barátkozásra, a készségfejlesztő gyakorlatokra.

A magyar falu program 2021 pályázat keretein belül óvodai és közterületi játszóterek modernizálására, részleges felújítására és felépítésére is van lehetősége a településeknek. A közterületi játszóterek esetében egyéb kiegészítő lehetőségek előtt is megnyílik a kapu, mint mondjuk kerékpártárolók kihelyezésére, kerítés építésre és javításra, zöldterület fejlesztésre, ivókút építésére, új burkolatok kialakítására, illetve kültéri játszóeszközök és berendezések fejlesztésére. Az óvodai játszóterek esetében pedig kültéri játszótéri eszközök és berendezési elemek fejlesztésére van lehetősége az intézményeknek a magyar falu program 2021-nek köszönhetően.

A fejlesztések révén lecserélhetők a korábbi beton és fajátékszerek, melyek már idejétmúltak és sérültek, helyettük lekerekített élekkel készült új játszótéri elemek kerülhetnek beszerelésre.