SZÉP Kártya, éljen a belföldi turizmus!

Nagyon komoly változásnak indult a magyar cafeteria rendszer a 2011-es év elején.  Amikor beharangozták, hogy az Üdülési Csekk meg fog szűnni, és helyét a SZÉP Kártya veszi át, nagyon sokan megijedtek, persze leginkább  a turizmusból élők. Az ijedtség jogos volt, mivel a vendéglátósok, a fürdősök, illetve a szállodások a forgalmuk mintegy felét éppen az Üdülési Csekkeknek köszönhették.

A SZÉP Kártyához fűződő első rendelkezés valamikor 2011 április felé látott napvilágot, és komolya felháborodást keltett, mivel a szálláshelyeket részesítette előnyben. A tervek szerint ugyanis csak szálláshely szolgáltatással együtt lehetett volna fizetni éttermi vendéglátásért, vagy például a fürdőzésért is.

A helyzet a hosszas egyeztetések, és módosítások után szerencsére megváltozott, így 2012 elejétől minden egyes SZÉP Kártya három alszámlával rendelkezik: egy szálláshely, egy vendéglátás és egy rekreációs alszámlával.

Emiatt már önállóan is lehetnek SZÉP Kártya elfogadóhelyek az éttermek, gyógyfürdők, múzeumok, vagy akár a lovardák is. Reméljük a szaktárca tovább bővíti a lehetőségeket is, és még szélesebb körben tudják majd használni kártyáikat a tulajdonosok.