Boldog munkavállalók képzése a motivációs térkép képzés által

motivációs térkép képzés, lépcsőn fel sétálás

Mitől lesz egy munkavállaló boldog? Attól, hogy olyan munkát végezhet, ahol ki tud teljesedni. Azonban nagyon sok ember küszködik ugyanazzal a problémával: nem ismerik önmagukat eléggé, nincsenek tisztában a saját igényeikkel és elvárásaikkal amikor munkát keresnek és ebből adódóan olyan munkákba csúsznak bele, melyek nem nekik valók.

 

A motivált munkavállaló hatalmas kincs, de a motivációját fent kell tudni tartani és ennek egyik alappillére az, hogy már eleve olyan munkakörbe állítjuk, mely nemcsak passzolni fog a képességeihez, de motiváló, lelkesítő lesz számára. Ez alatt pedig nem csak azt lehet érteni, hogy rendelkezik különböző iskolai végzettségekkel, hanem inkább olyan beállítódásbeli aspektusokat kell itt megvizsgálni, melyek egy adott személyt például jó vezetővé, kreatív gondolkodóvá vagy épp feladatteljesítővé tesznek. Ezek a képességek ugyanis nem az iskoláktól függnek.

Hogy már a jelentkezők sorából ki lehessen választani az alkalmas személyt a munkáltatónak, HR-esnek, cégnek segítő coach-nak, trénernek is alkalmasnak kell lenni arra, hogy ezeket a képességeket felismerjék. Az úgynevezett motivációs térkép ennek feltérképezésére tökéletes, a motivációs térkép képzés pedig azon vezetők és trénerek számára lett kifejlesztve, akiknek célkitűzése, hogy a megfelelő embereket megtalálják és megtartsák a nekik legmegfelelőbb pozíciókra.

A motivációs térkép képzés egy akkreditált képzés, aminek elvégzésével átláthatóvá válik a szakemberek számára azt, hogy az adott csapatot és a csapat tagjait egyesével mi motiválja, hogy milyen elköteleződési blokkok vannak az adott vállalatnál.  A motivációs térkép képzésből kinyert tanulságoknak megfelelően pedig egy egész vállalatot felölelő HR stratégiát tudnak majd kidolgozni. A motivációs térkép képzés tehát nagyon hasznos lehet akkor, ha egy sikeresen működő céget szeretne valaki üzemeltetni, létrehozni, úgy, hogy minden pozícióra megtalálja az oda leginkább illő személyt.