Érdekességek a McDonald’s étteremről

McDonald's oszlop

Az emberek minden bizonnyal szabadok idősen nyugdíjba menni, de ez a nő megnyerte a tortát. Vagy mondjam azt, hogy a Big Mac hamburgert? A McDonald’s egyik 92 éves alkalmazottját nemrégiben emelték ki, mivel ő volt a McDonald egyik legidősebb alkalmazottja.

Goh Gwek Eng egy szingapúri McDonald’s üzletben dolgozik, legalábbis 2017-ben még ott dolgozott. Engnek 10 gyermeke és 20 unokája volt akkor, és azt mondta, hogy miután elhagyták a házat, túl csendes volt ahhoz, hogy otthon legyen. Elmondta, hogy a McDonald’s-ban tervez dolgozni, amíg egészséges. (Tanulmányok azt mutatják, hogy azok az emberek, akik akkor is dolgoznak, amikor a nyugdíjkorhatár idejében vannak, egészségesebbek és boldogabbak.) Az egyetlen panasza? Néha az ételsütő mellett állva kissé felforrósodhat a hőmérséklet.

  1. május 15-én Dick és Mac McDonald’s megnyitották a McDonald’s első üzletét San Bernardinóban, Kaliforniában és akkor az emberek csak 15 centet fizettek egy menüpontért.

A Fish Filetől a Big Mac-ig a mai menükben számos elem közül választhatunk. Akkor sokkal egyszerűbbek voltak a dolgok, az egyetlen étkezési lehetőség a hamburger, a sajtburger vagy a sült krumpli volt. Így van: a McDonald’s-nak akkor még nem volt McNuggetsje.

Egy McNugget húst egyszer 8 100 dollárért adtak el eBayen, mert a csirke rög hasonlított George Washingtonra. Huszonhárom ember licitált a hároméves rögre. Az eBay-nek általában szabálya van a lejárt élelmiszerek értékesítésével szemben, de kivételt tett.

Az árusító nő, Rebekah Speight elmondta, hogy a helyi gyülekezetében levő gyerekeknek gyűjt pénzt, hogy nyári táborba tudjanak menni.

Ronald McDonald jobban felismerhető, mint a Mikulás. A Fast Food Nation című könyv szerint Ronald McDonald világszerte a gyermekek 96 százaléka által azonosítható, így ő lenne az egyetlen kitalált karakter, aki jobban felismerhetőbb, mint a Mikulás.

Annak ellenére, hogy a bohóc kisgyerekeket céloz meg, a McDonald vezérigazgatója, Steve Easterbrook szerint Ronald nem megy sehova.

Egy 2017-es adat szerint Donald Gorsky rendelkezik a legtöbb elfogyasztott Big Mac Guinness-világrekordjával. 1972 óta naponta legalább egy Big Mac-et evett. Gorksy a WQAD-nak elmondta, hogy minden államban fogyasztott már Big Mac-et.