A raktározás munkálatainak szakszerű ellátása

raktározás

Minden cég életében – már akik nem kifejezetten dropshipping szolgáltatást biztosítanak – eljön az a nap, hogy raktárkészletet kell biztosítaniuk a vásárlók számára, hogy könnyebben és gyorsabban ki tudják őket szolgálni. Azonban a raktározás nem olyan egyszerű folyamat, mint ahogy azt sokan gondolják.

Komoly átgondolás kell ahhoz, hogy egy cég teljes raktárkészletét átlássuk, logisztikai szempontok alapján irányítsuk. Ha cégünknek nagyobb raktárhelyisége van, akkor oda kell figyelni annak helyes működtetésére akár már az első napoktól is. Sok esetben tapasztalhattuk, hogy olyan cégeknél, akik nagy árukészlettel rendelkeznek, egy idő után olyan átláthatatlan és rendszerezhetetlen körülmények alakulnak ki, melyeknek szakmai tapasztalat hiányában nem orvosolhatóak. Ezért is érdemes segítséget kérni ezen a területen, mondjuk olyan cégcsoportoktól, mint amilyen a Mag-Log. A különféle szállítmányozási és logisztikai feladatokat ellátó cégcsoport számára a raktározás sem egy ismeretlen feladatkör, érdemes kezdő vállalkozásoknak igénybevenni ezt a vonatkozó szolgáltatást náluk a sikeres rendszerezés érdekében.

Amikor megreformáljuk raktárkészletünket, akkor bérraktározásra, árukezelésre, komissiózásra, címkézésre, a dobozolásra, a csomagolásra, a leltározásra, az átrakási pontokra, a rövid 1-2 napos betárolásra és a gyűjtő raktározásra is figyelmet kell fordítani. Egy idő után, bizonyos mennyiségű raktárkészlet után a raktározás és az árukészlet ellenőrzésére szükség lesz a cikkszámok beolvasására leolvasóra, emberek tekintetében pedig érdemes egy jó raktárvezetőt felvennünk, hogy legyen valaki, aki folyamatosan felügyeli a termékek rendezettségét, a raktár átláthatóságát.