Életbiztosítással kombinált jelzáloghitel? Ezekről érdemes tudnod

Grantis életbiztosítás
Grantis életbiztosítás

A baj mindig rosszkor jön – szokták mondani. Ebben van igazság, hiszen az élet többnyire megméri az embereket és mindig olyan kihívás elé állítja őket, amivel képesek megbirkózni. Sokat segít, ha lehetőleg előre gondolkodsz és felkészülsz az esetleges problémákra. Az okos ember mindig más hibájából tanul és nem várja meg, amíg vele is bekövetkezik egy hasonló dolog. Éppen ezért, ne vesztegesd az idődet, hanem cselekedj! A Grantis életbiztosítás útmutatóját is érdemes átfutnod.

A modern családok általában kétkeresős modellre vannak beállva. Ez azt jelenti, hogy mindkét felnőtt dolgozik. Ez egészen addig jól működig, amíg valami probléma be nem üt. Valaki elvesztése sohasem könnyű, hiszen a mögötte maradt érzelmi űrt nehéz feldolgozni, de az anyagi hiány ugyanúgy. Ezt megelőzve, egy életbiztosítás segíthet abban, hogy a lakáshitel törlesztése ne okozzon gondot és így biztosan nem kerül az utcára senki. Kevés vigasz ez, amikor tényleg szeretsz valakit, de mégis több a semminél.

A kombinált megoldás pedig azt jelenti, hogy az évek során felhalmozott tartalékból folyamatosan törleszthető jelzáloghitel, így összekapcsolva a konstrukciókat, mindenki jól jár. Mire szolgál a jelzáloghitel? Ennek van szabad felhasználású típusa, aminél a bankot nem érdekli, hogy mire költöd azt, hiszen a stabil fedezet, mármint a lakás ott van mögötte, így mindenképp jól jár az intézmény, akkor is, ha nem tudod fizetni a részleteket. A felvételekor érdemes alaposan meggondolni mit csinálsz és hol fogod megkötni a szerződést.

További információkért mindenképp érdemes kipróbálnod a Biztos Döntés jelzáloghitel kalkulátorát is. Vannak kedvezőbb ajánlatok, amik jobb visszafizetési opciókat nyújtanak. Ha sikerül valamennyit megtakarítanod, a kamatokon máris jól jártál. Ehhez viszont kérd ki a szakemberek tanácsát, hacsak nem vagy képzett pénzügyi szakember. A hitel, legyen az bármilyen, mindig komoly felelősséggel jár, ezért jobban teszed, ha megfontoltan nyúlsz hozzá, mivel hosszú elköteleződést jelent.