Festék

Örömmel köszöntjük  Thermoshield oldalunkon, reméljük, sok hasznos információval tudunk szolgálni!

Oldalunk célja, hogy Önt minél gyorsabba, könnyebben és precízebben elkalauzoljuk, a festékek, festéssel kapcsolatos termékek gazdag, és színes palettáján.

Rohanó, pénz centrikus világunkban mindenkinek fontos, hogy ne terhelje sem a saját, sem pedig a családi kasszát felesleges kiadásokkal, így ha Ön kedvet, és némi kreatív késztetést érez arra, hogy saját kezűleg szebbé, és otthonosabbá varázsolja a környezetét, a legjobb helyen jár!

Mint minden két kézi szakmunka, a festés sem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik, a sok fajta, régi és modern termékek gazdag választékában bizony gyakran eltéved az ember.

Ezt szem előtt tartva, próbáltuk úgy kialakítani a portálunkat, hogy az alapoktól segítsük a Kedves Olvasót, és esetleges bizonytalanságait eloszlatva, határozottan tudjon választani a színek, és anyagok között.

Festék, lépésről lépésre:

Sokan már az elején, a szín kiválasztásánál zavarba esnek, ami nem is csoda, hiszen ez az egyik legfontosabb lépés. A színeket nem hetekre, hanem átlagosan évekre választjuk, ezért jól körül kell járnunk ezt a kezdeti folyamatot.

Nagyon fontos, hogy olyan színekben gondolkozzunk, ami beleillik az otthonunk összképébe, harmonizál a bútorokkal, berendezési tárgyakkal, és a lakásunk stílusával. Számos divat színt alkottak meg az elmúlt években, de ami lényeges, hogy a környezetünk mellett, vizsgáljuk meg a saját személyiségünket, egyéniségünket , mi az ami valóban illik hozzánk? Hiszen ki szeretne hosszútávon egy olyan környezetben élni, ami ugyan divatos, de nem érzi otthonosnak, nem érzi Önmagának, és idegen tőle?

Sokan részesítik előnyben a meleg színeket, hiszen ezek a sárgás barnás árnyalatok, akár mintás disz csíkokkal feldobva igazán harmonikus hatást keltenek.

Ha Ön egy nyugodt, kiegyensúlyozott embernek tartja magát, akkor a zöld, és különböző árnyalatait javasoljuk.

A kék köztudottan hideg, és rideg szín ezért nagyon fontoljuk meg, ha ezt kívánjuk választani, vagy gondolkozzunk el némi tapéta csík, vagy minta kombinálásával, ami már barátságosabbá teheti az összképet.

Ha kis tér kifestése a feladat mindenképpen tanácsos világos színekben gondolkozni, mert az nagyobb térhatást kelt, amit lehet, még fokozni például világos függönyökkel.

Természetesen a Thermoshield színek kiválasztása nagyban függ az életkortól is. A fiatalok többsége előszeretettel választ vagány, feltűnő árnyalatokat, akár meghökkentő kombinációval kísérve, míg az érettebb, idősebb korosztály a letisztultabb, finomabb párosításokat részesíti előnyben.

Milyen típusú festéket válasszunk?

Ennél az első és legfontosabb, amit szem előtt kell tartania, hogy ne legyen káros hatással, sem az Ön sem környezete egészére. Köztudottan sok oldószerben egészségre káros anyagok szabadulnak fel kipárolgásuk során, ezért azt javasoljuk, hogy mindenképpen víz alapú terméket válasszon. Olvassa el figyelmesen a termék dobozát, csomagolását, és lehetőség szerint olyat vásároljon meg, amelyen a VOC érték nulla, vagy ahhoz közeli érték, azaz nem tartalmaz káros anyagot.

Egyre több háztartásban komolyan felmerülő probléma a penészképződés, amely jelenség sajnos nagyon megkeserítheti az életünket, ezért a termék kiválasztásánál ezt is komolyan fontolóra kell vennünk, hogy hosszútávra a legmegfelelőbb anyaggal fessünk, amely meggátolja a penészesedési folyamatot.

Vizsgáljuk meg a festendő felületet, és tökéletesen penész mentesítsük, mert a nélkül nem állhatunk neki a munkafolyamatnak. Ha meggyőződtünk róla, hogy teljesen gomba, és spóra mentes, akkor nekiállhatunk a felületnek olyan festékkel, amely tulajdonságát tekintve gátolja a további penészképződést. Segítségképp ilyen lehet a hő visszaverő tulajdonsággal rendelkező kerámiatartalmú Thermoshield beltéri falfesték, amely tulajdonságát tekintve megakadályozza a páralecsapódást, és az újabb penészképződést.

Ha a helységben nagy a páratartalom, gondoskodunk, kell a hely megfelelő szellőztetéséről. Erre már számos jó, és gazdaságos megoldást fejlesztettek ki, ami esztétikailag sem üt el a lakásunktól, azonban mindenképpen könnyen tisztítható, időtálló megoldást válasszunk. Érdemes körülnézni, olvasgatni a témában, vagy szakember segítségét kérni, hiszen a magas páratartalmú levegő, nem csak otthonunkra van negatív hatással, hanem az egészségünkre is.

Ha nem beltéri, hanem kültéri festést tervezünk, ott is számos előnyt és hátrányt figyelembe kell venni. A kültéri, más néven homlokzati festékek, itt is egy nagy termékcsoportot foglalnak magukba.

Ugyan más szempontok miatt, de itt is nagyon fontos a megfelelő szín kiválasztása. Ha túl sötét színt választunk, az több hőt nyel el, így hamarabb elöregednek a felületek a nagy hőtermelés miatt.

Amikor terméket választunk a következő dogokat helyezzük előtérbe:

  • UV ellenálló legyen
  • rugalmasan befedje az egész felületet
  • ellenálljon a káros időjárási hatásoknak, úgy mint eső, szél, hó

Javasolt akár drágább, de minőségi termékek megvásárlása, mert ahogy a beltéri, úgy a kültéri festést is hosszútávra csináljuk.

Fémfestékeknél a legfontosabb szempont, hogy olyan termék legyen, amely tökéletesen megakadályozza a fém oxidációját, azaz a rozsdásodást. Ezért ebben az esetben mindenképpen olyat kell választani, amely elzárja a nedvességtől, és levegőtől. Hogy még időtállóbbá tegyük a fémes felületeinket, elengedhetetlen a festési folyamatot megelőző precíz előkészítés, a felület megfelelő előkezelése.

A tetőfestékek egy kis csoportot képeznek , de annál fontosabb szerepet töltenek be. Megakadályozzák a tető beázását, és ha figyelmesen körbejárjuk ezt a termék csoportot, akkor olyanra is bukkanhatunk, amelynek hő visszaverő képessége van. Ezáltal nyáron kellemes hőmérsékletet biztosít a lakoson belül, és a komfort érzeten túl, nem utolsó sorban spórolhatunk is, hiszen a klíma belerendezéseket kevesebbszer kell használnunk. Ebben a kategóriában is igaz az ami mindegyik fentebb említettnél, hogy mielőtt nekiállunk festeni előkészítés és tisztítás kell, ami a tető esetében még inkább igaz, mert sok szennyeződés és kosz rakódik le rá.

Utolsóként említhetjük a Thermoshield fafestékek csoportját, amelyek lehetnek lazúr, vagy fedőfestékek. A fa felület folyamatosan mozog, és változtatja az alakját, ezért mindenképpen olyan festéket válasszunk, ami rugalmasan tudja követni ezeket a változásokat, ugyanakkor időtálló védelmet nyújtanak az időjárási hatások ellen, de emellett vízhatlan, mégis páraáteresztő tulajdonsággal rendelkeznek.

Reméljük, hogy sok hasznos tanáccsal és információval láttuk el Önt!

Amennyiben tetszett az összeállításunk, kérjük, ajánlja ismerőseinek, barátainak.

Hogy még több, jól megszerkesztett információval tudjuk segíteni Kedves Olvasóinakat, mondják el véleményüket, esetleges témajavaslataikat. Bízunk benne ez által gyakori, hűséges olvasónk lesz!

Mi Önökért vagyunk, hiszen a munka együtt, könnyebb!