Homlokzati hőszigetelés

Hőszigetelés az otthon melegéért

Hőszigeteltetné otthonát, hogy csökkentse fűtésszámláját és növelje ingatlana értékét. Nem tudja melyik szigetelési technikát válassza. Családtagjai a ház más-más részét csináltatnák meg. Nagyobb rálátás nélkül képtelen meghozni a döntést, ami az Ön/Önök számára a legoptimálisabb hőszigetelési alkalmazásokat illeti. Mi boldogan segítünk abban, hogy kiválassza a legmegfelelőbb eljárást, melyről az oldalunkon bővebb felvilágosítást talál. Thermoshield hőszigetelési rendszer akciósan >>

Bemutatjuk:

 • A homlokzati hőszigetelést
 • A belső oldali hőszigetelést
 • A tetőszigetelést
 • A padló és lábazati hőszigetelést

Mielőtt részleteznénk az előbbi felsorolást, ismerje meg a hőszigetelés jótékony hatásait.

 • Épület káros anyag kibocsátásának csökkenése
 • Állandó hőmérséklet
 • Hosszabb élettartalmú épület
 • Penészes falak elkerülése
 • Kevesebb fűtési energia használata

Kipróbált homlokzati hőszigetelő rendszerek itt >>

Előnyei:

 • Akár 50% fűtésszámla csökkenés!
 • Egészséges, kellemes lakás klíma!
 • Nem veszít lakóteréből!
 • Széles szín- és struktúra választék!

Nagyon fontos az anyag tulajdonsága. Legfőbb szempont az időtállósága és páraáteresztő képessége, hogy elkerüljük a penészedést. Figyeljünk még oda az anyag tűzállóságára és hőszigetelő képességére. Ellen tudjon állni az időjárási hatásoknak, ne okozzon gondot a hőingadozás, és ne váljon el a faltól. A minőségi hővisszaverő felülettel ellátott hőszigetelő anyagok megakadályozzák, hogy a szigetelőanyag és a lakás nyáron felmelegedjen. A műemlékeket és a régi házakat homlokzati díszítésük miatt csak speciális szigetelési eljárással lehet hőszigetelni.

Belső oldali Thermoshield hőszigetelés

Nem lehetetlen!

Különös gonddal kell eljárni, és páratechnikai ellenőrzés után szabad belevágni. Szigeteléskor a legfontosabb elkerülni a harmatpont behúzódást, azaz a párának a lehűlő falhoz való jutását, ellenkező esetben páralecsapódás jön létre, ami tönkre teszi a vakolatot, a falazatot, állandó nyirkosságot és végül gombásodást eredményez. Ezért fontos, hogy a szigetelőanyag vékony és hővisszaverő legyen. A belső oldali hőszigetelést az erre kifejlesztett különleges anyagokkal lehet csak elvégezni.

Tetőszigetelés

A fűtésenergia 20%-a a padlásfödémen illan el. A jó tetőszigetelés nem csak a meleg szökését akadályozza meg, hanem hangszigetelésre is kiválóan alkalmas.

A leggyakrabban használt szigetelőanyag az üveg- vagy kőzetgyapot. Továbbá erre a célra alkalmazható még a cellulóz, a gyapjú és a hungarocell is. Ellenben a hungarocell hátránya, hogy az oly fontos résmentes illesztés nem tökéletesen kivitelezhető.

A tetőszigetelés történhet:

 • Szarufák között
 • Szarufák alatt
 • Szarufák felett

Padló és lábazati szigetelés Thermoshield

Ne a hideg futkorásszon a padlón!

A fűtésenergia 15%-a itt távozik. A jól hőszigetelt padló kellemes közérzetet biztosít. A padlószigetelésnek lépésállónak és jó minőségűnek kell lennie. Legalább olyan fontos, mint a falszigetelés. Nagy felületű lemezszigetelés, ahol figyelni kell a hosszanti és a kereszttoldásokra. A leghatásosabb, amikor két rétegben készül, és a második réteg merőleges az elsőre. A padló és a falszigetelés szorosan egybefonódik, mert fontos a kettő megfelelő összekapcsolása.

A lábazat legyen fagyálló és álljon ellen a mechanikai sérüléseknek. A lábazatot vízszigeteléssel és hőszigeteléssel kell ellátni. A vízszigetelés az esőtől és a hótól véd, a hőszigetelés pedig azért kell, hogy elkerüljük a hőhidakat.

egyre növekvő fűtésárak miatt, és otthonában mindig kellemes klímát szeretne biztosítani, akkor az egyik legjobb megoldás a hőszigetelés. Hamar megtérül a ráfordított összeg. Viszont, ha nem alkarja, hogy a ráfordított összeg kidobott pénz legyen az ablakon, a hőszigetelést szakszerűen, és kellő gondossággal kell elvégezni, a legmegfelelőbb és a legjobb minőségű anyagok felhasználásával. Mert a rosszul elvégzett munka miatt visszatérhet, vagy megjelenhet a penészedés és a fal nedvesedése.