Lakásfelújítás ✓ Falfestési technikák

A hagyományos ecsetekkel és néhány könnyen beszerezhető eszközzel a lakásfelújítás fénypontjává tehetjük a falfestést. Olyan dekoratív megoldásokat alkalmazhatunk, melyek segítségével otthonunk bármelyik helyisége kevés pénzből is újjászülethet. A mázolás technikáját egyre gyakrabban alkalmazzák a mediterrán stílus térhódításával.

Egyszerűsége mellett nagy előnye, hogy az egyenetlen, nem tökéletes állapotú falfelületek hibáit is szépen elfedhetjük vele. A mázolást és a húzást – melyhez biztos kézre van szükség – egy vagy akár két szín kombinációjával is alkalmazhatjuk.

A pontozással falakat, bútorokat díszíthetünk ecsettel vagy különböző textúrájú szivacsokkal, de egy ronggyal még karakteresebb hatást érhetünk el. Egy kemény sörtéjű kefe vagy ecset segítségével kivitelezhető a fröcskölés, amihez tetszőleges mennyiségű színt használhatunk.

Hátránya, hogy a festékből mindenhova jut majd, nemcsak a falakra. Díszítősorokhoz, peremek, szegélyek dekorálásához vásárolhatunk előre gyártott sablonokat, de magunk is készíthetünk. A márványozás nagy gyakorlatot igénylő technikáját előbb kísérletezzük ki, utána alkalmazzuk a falakon.