Mit csinál a ceremóniamester?

ceremóniamester
ceremóniamester

Nincs két egyforma esküvő, így nincsenek megegyező elvárások sem. Van olyan menyasszony, akinek az álma a ceremóniamester, miközben mások a vőfélyre vagy a háttérben meghúzódó moderátorra vágynak. Mindhárom ember fontos feladatot lát el, azonban nem mindegy, hogy melyikre van szükségünk a nagy napon.

A vőfély például csak akkor jöhet szóba, ha népi hagyományokkal megtűzdelt esküvőt szervezünk, ahol a versben beszélő vőfély adja a hangulatot. A moderátor ezzel szemben végig a háttérben marad, azért tudjuk, hogy továbbra is velünk van, mivel minden a legnagyobb rendben történik, folyamatosan irányítja az eseményeket.

Végül, itt vannak a ceremónia mesterei és mesternői, akik a menyasszony legjobb barátjává érnek, minden elképzelését ismerik, ugyanakkor a jó hangulatra is figyelnek. Hívhatjuk házigazdaként vagy műsorvezetőként, hiszen nála van a mikrofon, ő mondja a vicceket, mi pedig követjük minden lépését. A ceremóniamester feladata nagyon nehéz, de ha jól csinálja, akkor az esküvő felejthetetlenné válik.