Penészmentesítés Protektor beltéri festékkel

Végleges penészmentesítés festés előtt

Mielőtt elkezdené a penészgátló szerek használatát, először az előkészítési munkálatokat kell elvégeznie. Amennyiben a penésszel megtámadott fal festése nem túl régen történt, akkor viszonylag egyszerűen lehet lemosni a penészt. A lemosás után rögtön alkalmazni lehet a penész- gátlóval való kezelést. Vagyis ez azt jelenti, hogy egy viszonylagosan új falfestés esetén a penész- gátló szer használata előtt nem kell a fal előkészítésével foglalkozni. Ezt azonnal felismerhetjük, amikor a penészt le akarjuk mosni, mert az azonnal engedelmeskedik a mosási eljárásnak. Tehát az észlelt penész csak felületi jellegű. Ismerd meg a penészmentesítés technológiáját: Thermoshield garantált penészölő festék >>

Hogyan távolítsuk el a penészt ?

A penész által már megtámadott falfelületet meg kell tisztítani a szennyeződésektől, sószerű kivirágzásoktól, le kell csiszolni, le kell kaparni az érdes, durva, szemcsés felületet. A csiszolást és kaparást sohase végezzük szárazon, mert a penész-spórák szétszóródnak és további felületeken okozhatnak újabb fertőzéseket. Tehát, csiszolás, kaparás előtt nedvesítsük be a falat, miáltal elkerülhetjük az említett veszélyes mikroorganizmusok közvetlen környezetünkben való szétszóródását.

A legelső munkafázis a gombaölő tartalmú alapozó szer felvitele a fertőzött felületre. Ezzel azt a rendkívül fontos célt tudjuk elérni, hogy a falon megtelepedett penész a továbbiakban már ne tudja a spórák millióit termelni és azokat szétszórni. Mindezen munkálatok megkezdése előtt – egészségünk védelme érdekében – a porvédő maszk használata feltétlenül ajánlott. Ezt a védőeszközt a kaparási, csiszolási munkafázis ideje alatt feltétlenül viselni kell.

A következő munkafolyamat a felületi egyenetlenségek eltüntetése: ez egyszerre jelenti az esetleges tömítések elvégzését, majd a tapaszolt felület glettelését.

Ezt követően, mérjük fel annak szükségességét, hogy az így előkészített felület igényel-e kémiai beavatkozást, azaz impregnálást. Ez azt jelenti, hogy az impregnáló szer a fal mélyébe hatolva, annak belsejében is meggátolja a penészedés kialakulását. Ezzel egy időben azt is fel kell mérnünk, hogy a festeni kívánt falfelület megfelelően szilárd-e, vagy esetleg egyéb felület szilárdítási munkálat elvégzése szükséges. Ha ilyen probléma merülne fel, ajánlott a használni kívánt készítmény gyártójától vagy forgalmazójától szakvéleményt kikérni.

A penészmentesítés alfája és ómegája

A kattints ide Thermoshield >> munkafolyamatainak a megkezdése előtt feltétlenül takarjunk le takarófóliával minden tárgyat, amelyet az eljárás során meg kívánunk óvni a felhasznált szer nem kívánt hatásaitól. Erre a célra a padlózat védelme érdekében vastagabb, míg a bútorok és egyéb berendezési tárgyak védelmére vékonyabb takarófóliákat alkalmazzunk. A fóliák rögzítéséhez célszerű ragasztószalagot is használni. Kivételes esetekben a járófelület védelmére hullámpapír is elegendő lehet.

A munkafolyamat legelső eleme a régi falfesték eltávolítása, amely történhet drótkefével vagy acélkaparóval. A kisebb egyenetlenségek csiszolópapírral is elsimíthatók. Minden olyan esetben, amikor a téglafalon található vakolat laza, morzsolódik, könnyedén szétmállik, vagy esetleg a nedvesség miatt salétromossá vált, sajnos elkerülhetetlen a vakolat tégláig való leverése, majd az így megtisztított falfelület újravakolása.

Mire ügyeljünk Thermoshield penészmentesítési munkálatok során?

Minden esetben mély alapozó anyagot kell használni a falak szívóhatásának megszüntetése érdekében. Ezt a eredményt megfelelő impregnáló anyagok használatával érhetjük el. Az impregnáló anyagok rendszerint színtelen és gyorsan száradó készítmények, és a kezelt falfelület légáteresztő képességét nem befolyásolják. Ezen szerek használatával akár a vakolat tartósságát is növelheti. Erről a tulajdonságról információt a felhasználni kívánt termék használati utasításában találhatunk. Az impregnáló szerek elősegítik a falfesték jobb tapadását is. A legjobb hatást úgy érhetjük el, hogy a felhasználni kívánt falfestékbe is penészölő anyagokat keverünk, vagy olyan festéket használunk, amelyek már önmaguk is tartalmazzák a penészgátló szert.

Amennyiben a penészmentesítő munkálatokat az előírásoknak megfelelően végezte, a jövőben garantált lesz a penészmentes otthon.