Síbiztosítás – itt a síszezon!

síbiztosítás
Síbiztosítás - a síszezon elkezdődött!

A január és a február a síelésé és a síbiztosításé. Most benépesednek a sípályák, egyre többen utaznak a kisebb, nagyobb síparadicsomokba, hogy hódoljanak a téli sportoknak, a snowboardnak, a síelésnek, vagy akár a szánkózásnak, hógolyózásnak. Mindenki veszi a sífelszerelését, és elindul a hegyek, a lejtők felé, akár itthon, akár külföldön. Kezdetét veszi a nagy síelés!
Statisztikák szerint egyre többen indulnak el a közeli országok felé, annak ellenére, hogy az euro-forint árfolyam ingadozása miatt most nem olcsók az utazások, ám a síbiztosítást most még is olcsóbban köthetik meg az emberek. Hisz káresemény esetén a biztosítók többsége euroban fizet az egészségügyi intézmények felé, így most gyakorlatilag, aki síbiztosítást köt, aránylag olcsóbban teheti át a felelősséget a biztosítók vállára. Csak meg kell találni a legmegfelelőbbet, ami mind a pénztárcának, mind az igényeknek megfelel.
Egyelőre azonban nem kell félni az utasbiztosítás drágulásától, hisz, ha emelkedik a forint árfolyama, meglehet a biztosítók el is tekintenek a drágítástól. Akik pedig most indulnak síelni, duplán jól járhatnak, még most tavalyi áron köthetnek síbiztosítást. Sőt, akár a síbiztosítás is napi 200-300 forintból megoldható, ami valljuk be egyáltalán nem magas összeg, ahhoz képest, hogy egy utazás lényegesen drágább. Illetve ez az olcsónak mondható síbiztosítás egy több napos utazásnál már jelentős megtakarítást eredményez. Mint minden utasbiztosításhoz, a síbiztosításhoz is minden biztosítónál tartozik 24 órás asszisztencia szolgáltatás, élet, -baleset, -és betegbiztosítás. Ezekhez még kapcsolhatók plusz szolgáltatásként a felelősségbiztosítás, jogvédelem, poggyászbiztosítás is. Az utasbiztosítás a betegszállítás, valamint ellátás mellett még felhasználható a hozzátartozók értesítésére, kiutaztatására, a gyermekek hazajuttatására, vagy éppen az idő előtti hazautazással járó költségek megtérítésére. Lényeges, hogy az utasbiztosítást még azelőtt kell megkötnünk, hogy elhagynánk Magyarország területét.