Utasbiztosítás, se túl olcsón, se túl drágán

utasbiztosítás
Utasbiztosítás, se olcsón, se túl drágán

Az utasbiztosítás, a biztosítási termékek között elsőként esett át óriási változáson az elmúlt időszakban. Mivel a magyar turisták biztosítási hajlama, sajnos még mindig elég gyér így a biztosítók is arra kényszerültek, hogy átértékeljék az utazási biztosításokat. A manapság minden termékre jellemző megállapítás: az ár-érték arány most nagyot csökkent.

Utasbiztosítást, főleg online megkötve már nagyon olcsón is találhatunk. Ám az olcsó utasbiztosításoknak elsősorban az a hátránya, hogy a fedezeti limit nagyon alacsony. Így egy komolyabb káreseménynél nem biztos, hogy az olcsó utas biztosítás volt előzőleg a megfelelő választás.

A túl olcsó utasbiztosítások kínálata során meg lehet, annak a biztosítónak sincs fogalma az adott ország egészségügyi ellátásának áráról, aki árulja. Esetleg olyan alapvető szolgáltatásokat nem tud biztosítani, mint az asszisztencia, amit, ha bármikor felhívunk magyarul szól hozzánk.

Tehát fontos, hogy utasbiztosításunk megkötésénél már tudatosan tervezzünk, és pontos meghatározás alapján csak olyan utasbiztosítást hasonlítsunk össze, amelyek számunkra a legjobb szolgáltatást nyújtják.

Az érem másik oldala az, hogy nem mindig a legdrágább utasbiztosítás, a megfelelő.

Tehát itt nem arról van szó, hogy egy magas díjú utazási biztosítás nem lenne jó, hanem arról, hogy nem minden esetben megfelelő. Mérlegelni ebben az esetben is tudni kell. Egyáltalán nem biztos, hogy utasbiztosításunk díja tükrözi utazási célunk kockázati tényezőit.

Például egy városnézéssel fűszerezett külföldi hétvége, korántsem rejt olyan kockázatot magában, mint egy vadvízi evezés.

Ezért jó, ha előzőleg a célország egészségügyi szolgáltatásai felől is begyűjtünk némi információt, és ennek fényében az ide illő utasbiztosításokat hasonlítjuk össze.

Minden külföldi utazási biztosítás alapból tartalmazza a poggyászbiztosítást, az életbiztosítást, a jogvédelmet, és az asszisztenciát.

Online utasbiztosítás kötés esetén pedig az a kényelem, és költséghatékonyság, amivel az interneten köthetjük meg biztosításunkat, nem mondhatjuk rá, hogy nem éri meg.