Sudoku feladványok

MINDENT A SUDOKURÓL

A Sudoku szabálya nagyon egyszerű, úgy kell kitölteni a táblázatot, hogy minden oszlopban illetve sorban és minden körbehatárolt területen pontosan egyszer szerepeljen az összes számjegy, attól függetlenül, hogy milyen nagy vagy kicsi is a tábla.

Sudoku egy jó kis rejtvény játék, aminek azt a verzióját, amit ma is játszunk Howard Garns alkotta meg 1979-ben és a sudoku név védjegye a japán Nikoli Co. Ltd. tulajdonában van. Sudoku igazából egy japán kifejezés rövidítése, „számjegyek csak egyszer szerepelhetnek”, japánul: szúdzsi va dokusin ni kagiru . A rendes papír alapú játékban számokkal lehet játszani. Eredetileg, csakis számokra tervezték ezt a játékot, viszont ma már, egészen másképp is lehet játszani.

A számokat sok esetben figurák, vagy valami tárgyak helyettesítik. Természetes a szabály ugyan az maradt, csak mást kell betenni a kockákba. Itt is mindig megvan, adva néhány. Vannak viszont már olyan online játékok, amikben különböző figurákat is lehet választani, ami lehet, hogy némileg nehezíti a játékot, de mindenképpen színesebbé és még érdekesebbé teszi. Ami nagyon jó a Sudokuban, hogy nem igényel semmilyen előzetes matematikai tudást, mindenki játszhat vele, nem csak a matek tanárok. Tulajdonképpen egy olyan érdekes türelemi és logikai gondolkodás szükséges hozzá, ami ha nincsen a diagramoknak nem lesz megoldása. A kitöltéshez, viszont nem használhatóak az összes számok, csupán egytől egészen kilencig. Nagyon sokan foglalkoznak a játékkal, és kutatják, és egyre több minden derül ki róla.

Legyen ön is részese ennek a játéknak, ami ha ilyen ütemben halad előre, akkor még évszázadokat fog minket szórakoztatni. Tanulja, meg a szabályokat majd pedig kezdjen el vele játszani. Ha pedig már tudja, akkor gyakorolja egyre többet és többet, amíg ön lesz a Sudoku királya.

Sudoku feladványok több mint 99 nehézségi fokban léteznek…