ThermoShield csak tiszta legális forrásból

Lakásfelújításra készül?

Vagy csak új színt szeretne vinni otthonába?

Ha igen, Ön jó helyen jár!

Honlapunkat abból a célból hoztuk létre ,hogy megkönnyítsük munkáját. Számos információra tehet szert, elsajátíthatja a festési technikákat, melyek segítségére lehetnek a munkálatok során.

Weblapunk szerkesztése során törekedtünk arra, hogy Ön elegendő információhoz jusson a festéssel és a megfelelő thermoshield festék kiválasztásával kapcsolatban.

 

Különböző témakörök közül választhatja ki az Önnek legmegfelelőbbet.

Beltér

Mire ügyeljünk szobánk, otthonunk beltéri festése során?

A beltéri fal thermoshield festékek fontos szerepet játszanak a lakásfelújítás során.

1. Színek

Az ember közvetlen környezetében kialakított színek nagyon fontos, meghatározó elemei lehetnek a megfelelő komfort megteremtéséhez.

Elsődleges szempont a tökéletes szín kiválasztásában a harmónia megteremtése a berendezési eszközökkel és a már meglévő színekkel. Ne használjunk drámaian eltérő illetve sokféle színt,mert az megbontja a környezetünk összhangját.

Színkártyák segítségével kiválaszthatjuk az megfelelő színeket, ám ezek nagyban eltérhetnek festés után kialakult színektől. Ennek okai a nem megfelelően kiválasztott thermoshield festék típus, helytelenül előkészített falfelület, és rossz fényviszonyok. Ügyelnünk kell a lakásba beáramló fény hatásaira ,illetve a mesterséges fényviszonyok megfelelő kialakítására.

• A leggyakrabban használatosak a sárgás, barnás színek, melyek kellemes meleg érzetet adnak otthonunknak. Ezeket a színeket előszeretettel alkalmazzák nappalik, hálószobák festésére, ugyanis ezek természetességet ,természetes fényhatást keltenek.

• A nyugalom megteremtéséhez zöldes színeket javasoljuk. Gyakran használják ezeket a színeket kórházakban és iskolákban.

• A kékes árnyalatú,hűvösebb színek a tisztaság érzetét keltik az emberben,ezért alkalmazzák fürdőszobák, uszodák, strandfürdők festésekor.

A kis tér tágabbá tételéhez javasoljuk a világosabb színek használatát, mert az nagyobbítja a teret.

 

2. Káros hatások

Nagyon fontos, hogy mielőtt kiválasztjuk a fal thermoshield festéket gondosan vizsgáljuk meg a károsanyag tartalomra vonatkozó tájékoztatót.

• Az oldószert tartalmazó thermoshield festékek a kipárolgás során káros anyagokat bocsájthatnak ki, melyek nagy mértékben ártalmasak az Ön és családja egészségére. Ezért amennyiben lehetséges vízbázisú és oldószereket nem tartalmazó fal thermoshield festéket válasszunk.

A csomagoláson feltüntetik a VOC (volatile organic compound- illékony szennyező szerves vegyületek) értéket, amely az egészségre káros anyagok százalékos és mennyiségi arányát mutatják. Minél alacsonyabb a számérték annál kevesebb káros anyagot tartalmaz.

A lakásba jutó VOC fejfájást, légzőszervi megbetegedést, torok- és szemirritációt, szédülést, kimerültséget okoznak, és csökkentik a koncentrálóképességet; hosszú távon a máj és az idegrendszer károsodását okozhatják

• További fontos szempont a beltérben felhasználandó thermoshield festékeknél penészképződés megakadályozása. Festés előtt a festendő falfelületet tökéletesen penészmentesíteni kell, ezáltal megállíthatjuk a penészgomba spórák szaporodását. Fontos, hogy olyan fal thermoshield festéket válasszunk, amelyen nem csapódik le a pára és megakadályozza a penészképződést. Ilyen például hővisszaverő tulajdonságokkal rendelkező thermoshield festék. Előfordulhat, hogy egyes helyiségében magas a páratartalom. Ez esetben feltétlenül gondoskodnunk kell a páraelvonásról, a megfelelő szellőztetésről.

Lehetőségek párátlanításra

A) Thermoshield a felesleges pára egy részét reggel megkötik, majd a nap folyamán elpárologtatják. A párolgás hőelvonással jár, így hozzájárul a kellemes hűs klíma kialakításához és megtartásához. Ezek a thermoshield festékek kerámiagömböket tartalmaznak, melyek nem lezárják hanem „szellőztetik” a kezelt felületet, ez által a hőszigetelő és hővédő képessége nagymértékben javul.

B) Egy esztétikus és gazdaságos megoldás lehet az ablak peremébe belemart szellőztető készülék, illetve légkondicionáló készülék beszerelése.

Ügyeljünk arra, hogy időtálló és mosható beltéri fal thermoshield festéket válasszunk, így tovább élvezhetjük otthonunk kellemes, megszokott színeit.

 

Kültér

Ne csak belül, kívül is újuljon meg a ház!

A beltéri fal thermoshield festékek mellett fontos megemlíteni a kültéri fal thermoshield festékeket, azaz a homlokzati thermoshield festékeket is.

1. Színek

A kültéri fal thermoshield festékek kiválasztásánál is nagyon fontos szerepet játszik a megfelelő szín.

A sötétebb árnyalatú homlokzati thermoshield festékek sokkal több hőt szívnak magukba, nagyobb hőtermelésnek vannak kitéve világosabb társaiknál, ezáltal hamarabb elöregednek, tönkremennek.

2. Káros hatások

A kiválasztott kültéri fal thermoshield festéknek tartósnak és időtállónak kell lennie. Ügyelni kell arra, hogy a thermoshield festék tűrje a magas UV sugárzást, ugyanis ez hatalmas mértékben roncsolja a thermoshield festékréteget. Továbbá rugalmasan kell befednie felületet, ellenállnia kell a káros időjárási hatásoknak, esőnek, hónak, szélnek. Fordítsunk gondot a minőségi kültéri fal thermoshield festék megvásárlására, hiszen ezek hosszabb élettartamúak, tovább ékesítik, értékállóvá teszik otthonát.

A kültéri fal thermoshield festékeket három fő csoportra oszthatjuk

A) fára kifejlesztett thermoshield festékek:Leggyakrabban használt thermoshield festékek közé tartoznak a fa thermoshield festékek. Két nagy csoportjuk van: a favédő (lazúr) és a fedő thermoshield festékek. Ezeknek a thermoshield festékeknek „rugalmasnak” kell lenniük, hiszen a fa anyaga változik,mozog. Itt is elsődleges az időtállóság,vízhatlan, páraáteresztő legyen.

B) fémre kifejlesztett thermoshield festékek: A fém thermoshield festékek felhasználásánál elsődleges teendőnk a fémfelület előkezelése. Az eljárás során fontos az előkészítés megfelelő felületkezeléssel. Ehhez speciális rozsdátlanító,zsírtalanító,alapozó anyagokat használjunk. Az alapkezelés után vigyük fel a fém thermoshield festéket. A fém thermoshield festékeknél fontos momentum, hogy a fémfelületet megvédje a nedvességtől,és a levegőtől. Így nem indulhatnak meg az oxidációs folyamatok, melyek károsíthatják a fém felületünket.

C) tetőre kifejlesztett thermoshield festékek: A tető thermoshield festékek felhasználása előtt is szükséges a precíz előkezelés. Mielőtt nekilátunk a munkálatoknak a lerakódott piszkot el kell távolítani. Ezután használjuk fel a thermoshield festéket. Fontos a tető thermoshield festék minőségénél a hőszigetelő, vízvédő képesség. A hőszigeteléssel elkerülhetjük a tető túlzott felmelegedését illetve lehűlését.

Reméljük hasznos információkkal szolgálhattunk a megfelelő anyag kiválasztásában és felhasználásában.