X-Faktor 2011: Rocktenors

Rocktenors
Rocktenors - Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Végre az X-Faktor azoknak is kedvez, a Rocktenors csapattal, akik szenvedélyesen rajonganak a rockért. A Rocktenors azt a fajta műfajt hozta el a nézőknek, amivel mindenki igazi rockerré válhat. Mindezt úgy, hogy közben valami újat is visznek a rock műfaj mögé. Egy csipetnyi szórakoztató jelleget.

A Rocktenors tagjai, Mező Márió, Mező Zoltán és Táborosi Márk igazi újdonságnak számított az első válogatón, mikor a Metallica számmal, a Nothing else matters-el a mentorok elé álltak.

Nagy Feró élvezte a legjobban az előadást, ám a többi mentornak sem volt kivetnivalója abban, hogy a formáció továbbjusson a 150 fős kiválasztottak közé. Hogy mennyire jó döntést hoztak a mentorok az látszik, hogy a negyedik élő adás után is bent tudtak maradni. Annak ellenére, hogy már a harmadik párbajon vannak túl, és még mindig sikeresen visszatornázták magukat az X-Faktor élő forgatagában.

Talán a többszörös Queen szám választása segített? Vagy Freddie Mercury szelleméve körüllengett igazi, frenetikus előadás lendítette tovább a kiesés széléről a Rocktenorst?

Az első élő adás párbaja során a Queenstől a The Show Must Go On című számot adták elő, páratlan sikerrel, Gyurcsík Tibi ellenében.

A második élő adás egy kis pihenőt hagyott a Rocktenorsnak, hogy a harmadik élő adásban ismét párbajozhassanak, ekkor Geszti Péter Ikrei ellen szálltak ringbe, ismét egy Queens számmal, a Who Wants to Live Forever-el.

A negyedik élő adásban ismét nekik kellett bizonyítaniuk hasonszőrű társaikkal, az Apollo 23-al szemben. A két fiúcsapat mindent beleadott, de összességében a Rocktenors magasan érdekesebb és színvonalasabb produkciót nyújtott, most egy Bon Jovi számmal, az Always-el hódítottak.

A cikk közepén boncolgatott kérdések után egy harmadik lehetőség is felvetődik. Lehet épp a Rocktenorsban van meg az a bizonyos X, amit annyira keresünk az X-Faktor második évadában is, azért sikerült immár a harmadik csatát is megnyerniük?