Hogyan válassz autógumit nyárra?

Nem tudod eldönteni, vajon melyik lehet az igazán jó gumi a sok közül, legyen szó téliről vagy nyári gumiról?

Ez a kérdés bizony gyakran felmerül azokban, akik autógumi vásárlás előtt állnak, évszaktól függetlenül. Ennek megítélése nem olyan könnyű, hogy most rávágjuk XY márka lenne a befutó. Függ az autó típusától, felhasználásától is. Tehát a megítélése annak, hogy milyen nyári gumi, valamint téli gumi kell az autónkra a legtöbb esetben relatív!

Ami a szomszédodnak bevált, az nem biztos hogy megfelel a te autódnak is. Természetesen a webáruházakban is az alkalmazottak segítenek az ideális abroncs kiválasztásában, de ehhez neked kell tudnod pár olyan információt, ami alapján születik meg a jó döntés.  Tehát a kérdés helyesebben így hangzik: melyik az az autógumi, ami nekem az igazán jó? Ez attól függ, hogy abroncsok üzemeltetési körülményei, illetve a rajtuk futó jármű milyen.

Normál körülmények között  minden autógumi nagyjából egyforma, legalábbis annak tűnik. Folyamatosan nagy terhelés, teljesítmény esetén viszont az autógumik közötti különbségek sokkal  jobban észlelhetők lesznek. A hétköznapi életben való használatnál a Barum nyári gumik nagyon is megfelenek, hiszen középkategóriás, és arányos a minőség az árral, nem terheled meg nagyon. Azonban ha már az autópályán szeretnél velük közlekedni az év nagy részében, akkor érdemes a Continental gumigyár prémium abroncsai közül választanod, mert a Barum kanyarstabilitása szinte megszűnik.

Tehát ha többnyire nagy sebességgel, télen-nyáron sokat  autózol, érdemes prémium minőségű, nyári autógumit választanod, vagy szétnézni a középkategóriás abroncsok között. Ha webáruházakban keresel gumit, akkor most a nyári gumik terén még kedvezményeket is kifoghatsz, de vannak olyan üzletek, ahol a kevésbé kopott, használt abroncsokat is be lehet szerezni olcsón.