Tetőtér hőszigetelés

Miért érdemes honlapunkra látogatni? Ha elolvassa a cikkünket reméljük egyértelmű lesz a válasz.

Mindenki találkozott már vagy találkozni fog a akciós hőszigetelési lehetőségek fogalmával. Mivel a XXI. század alapkövetelménye a környezettudatos magatartás és gondolkodás, kikerülhetetlenné válik az energiagazdálkodás. Viszont sokan nem tudják, hogy a hőszigetelés nem csak egy oldalról közelíthető meg, hiszen figyelni kell arra, hogy télen ne engedje szökni a hőt, de nyáron ne engedje felforrósodni a levegőt. Egy jó szigetelés kiállja az időjárás próbatételeit, a hőingadozásokat, az eróziót és az üvegházhatást. Megannyi variációival igazodik az igényekhez ez a technológia. Cikkünk összegyűjti és rendszerezi mindazt, amit a szigetelésről tudni érdemes.

Homlokzati Thermoshield hőszigetelés

Elsőként a homlokzati hőszigetelést részletezzük. Mint minden szigetelésnek, ennek a fajtának is elsődleges feladata a páraáteresztés és a hő veszteség csökkentése. Ez a leggyakrabban használt technológia.

Két nagyon fontos kritériumra kell figyelnünk, ha szigetelő anyagot választunk. Az időtállóságra és a páraáteresztő képességére. A piacon már több féle anyag közül választhatjuk ki a számunka legtökéletesebbet. Lehet például kőzetgyapotos, hungarocell és grafitos megoldást is találni.

Mielőtt azonban belevágunk a szigetelésbe muszáj megfigyelnünk a házunk, lakásunk struktúráját. A legtöbb régen épült ház nem felel meg a ma hatályban lévő rendeleteknek vagy lehet, hogy már volt szigetelve ezért utólagos szigetelésről kell beszélnünk. A műemléknek nyilvánított házaknál is külön eljárást kell alkalmaznunk, hiszen meg kell tartanunk a felületi íveket, boltozatokat.

Ha homlokzati szigetelésről beszélünk mindenképpen meg kell említenünk a tűzállóságot, mint fontos tulajdonságot.

Kellemes klíma tetőtéri hőszigetelési megoldással

Az épületek a legtöbb hőt a tetőn keresztül veszítik, ezért itt kell a legvastagabb szigetelőanyagot használnunk. A tetőn a gerendák és szarufák közötti, illetve alatti területet kell lefedni. Általában üveggyapotot szokták alkalmazni az efféle szigeteléseknél. Egy jól kiépített szigetelés még a hangszigetelésben is eredményes lehet. Minél vastagabb a szigetelés rétege, annál eredményesebb a hő visszatartás/engedés. Mint a homlokzatszigetelésnél itt is a tető fajtájától függ a szigetelés mikéntje. Több Thermoshield tetőfajta is létezik ugyanis, például a lapos tetőt más technikával kell szigetelni, mint a nyeregtetőt.

Belső oldali hőszigetelés

A legtöbb szigetelés rákfenéje a penészedés. Nem szabad hanyagul vagy nem megfelelő anyaggal dolgozni, hiszen akkor a pára lecsapódik a szigetelő anyag és a fal között, ami sok esetben a már említett problémához vezet.

A belső hőszigetelést éppen ezért egy különleges, nem hagyományos anyaggal kell elvégezni. Akkor kell ehhez a módszerhez folyamodni, ha kívülről megoldhatatlan a szigetelés. Például nem férünk hozzá a külső falhoz, vagy panellakásban élünk. Ilyen épületek például a műemlékek és a már említett panel lakóházak. Ha ezt a technikát választjuk érdemes figyelnünk arra, hogy ne foglaljon el túl sok helyet a belső térből, viszont ugyanazokkal a tulajdonságokkal (hő meg fogás, páraáteresztés) rendelkezzen, mint a külső szigetelő anyagok. Lehetőleg vékony szigetelőanyagot válasszunk, mert az képes melegen tartani a felületet, így akadályozva meg a penész megtelepedését.

Padló és lábazati hőszigetelés

Manapság egyre divatosabb a padló szigetelése. A hideg értelem szerűen nem csak a tetőn vagy homlokzaton keresztül képes a helységbe áramlani, hanem a padló felől is, ezért alkalmazzák manapság egyre többen ezt a szigetelési módot. A szigetelésnek ezen fajtáját a padlóburkolat alá kell beépíteni. Ezen szigetelőanyagoknak is kell, a már említett szigetelőanyag tulajdonságokkal rendelkeznie, de mivel járunk rajta mindenképpen bírnia kell a megterhelést is, tehát lépésállónak kell lennie. Thermoshield Teljesen az aljzathoz simul, sőt elegyengeti a szintkülönbségeket is.

Miért érdemes tehát hő szigetelni?

A válasz egyszerű a spórolás és megtakarítás miatt. Eredménye képen alacsonyabb lesz a fűtés számla. Megközelítőleg akár 30 ezer forintot is pénztárcájában tarthat. Thermoshield

Nem mellesleg viszont nagyban hozzájárulhat a globális felmelegedés és üvegházhatás visszaszorításához, a klímaváltozás lelassításához.