Milyen típusai vannak a villanymotoroknak?

12v villanymotor, motor reszlet

A villanymotorok napjainkban a legtöbbet használt energia átalakító eszközök, amik a gépipar különféle területein, a járművekben vagy azokban a gépekben, amik gyártásban, emelésben vesznek részt. Többféle fajtája is van a villanymotoroknak, melyeket teljesítmény és a működés módja szerint határozunk meg.

Minél nagyobb a feszültsége egy villanymotornak, annál gyorsabban forog. Általában a kisebb motorok 3-5 V feszültséggel működnek, de forgalmaznak a webshopok, mint amilyen a DC Motor weboldala 12-24v-os motorokat is, kiemelkedve a 12v villanymotor minőségével. Ezek közül a nagyobbak közül az egyik specifikusabb kategória a 12v villanymotor.

A „v” betű a feszültség és a szelepek/szelepcsappantyúk jelölése a villanymotorok esetében, van közöttük 6v, 8v, 12v stb., ez azt jelölti, hogy a motor hengerén belül összesen ennyi szelep helyezkedik el. a 12v villanymotor esetében az a legáltalánosabb, hogy a gép belső  részében van 6 henger, amiknek mindegyikében található 2-2 szelep. Egy hengerben maximum 5 szelep lehet, így találhatunk olyan 12v villanymotorokat, melyeknél eltérő hengerszám van eltérő eloszlású szelep számmal.