Villanyszerelő kiválasztása

Szakemberek kiválasztása mindig egy nehéz feladat, hiszen ismeretlenül nehéz eldönteni kit bízunk meg. A villanyszerelő kiválasztásával sincsen ez másképpen, ami még bonyolítja ezzel kapcsolatban a dolgot, az a biztonság kérdése.

 

Milyen biztonságról beszélünk?

 

Gondoljunk a nem megfelelően kivitelezett villamos hálózat milyen károkat tud okozni? Jobb esetben csak a fogyasztóink mennek tönkre egyes zárlatok alkalmával. Rosszabb esetben áramütés érhet valakit, melynek következményei halálosak is lehetnek. Sokszor hallani rém történeteket a különböző villamos balesetekkel kapcsolatban, melyeket én sem gondoltam, hogy milyen egyszerű és sokszor banális hibák miatt következetek be. Rátaláltam egy villanyszerelő mester honlapjára, ahol a villanyszerelő mester a villanyszerelés mellett villamos igazságügyi szakértői munkát is végezz. Honlapján sok hasznos információ található, ahol megosztja néhány tanulságos villamos baleset okát is, melyekből úgy gondolom sokat tanulhatunk. A villanyszerelő kiválasztásánál érdemes tájékozódni a szakmai hozzáértéséről, például egy ismerősnél ahol már dolgozott esetleg.

Egyik ismerős a villanyszerelési munkákon is spórolt, így a legolcsóbb ajánlatot választotta. Nem is volt semmi probléma amíg nem akarta egyszerre használni a konyhai berendezéseket és a mosógépet, mert ilyenkor mindig lekapcsoltak a villamos berendezések. A család állandó áramszünetek között élt, míg végül egy másik villanyszerelő mester felülvizsgálat a hálózatot és megállapította, hogy a hálózat alul méretezett. A kivitelezéskor megspórolt villanyvezetékeket a következő festés előtt be kellett építeni. Ami hatalmas rombolással járt a már bent lakó család otthonában, persze azóta megfelelően működik a villamos rendszerek. Utólag belegondolva nem biztos, hogy jobban jártak a kezdeti spórolással.