A Seiko karóra rövid háttértörténete

Seiko karóra Seiko karóra

Japán, 1881! Ebben az évben látta meg a Seiko a napvilágot, az azóta eltelt hosszú idő alatt pedig bebizonyította, igenis van létjogosultsága a legnagyobb óramárkák között, hiszen a termékeik egyediek, megbízhatóak, akár több generációt kiszolgáló darabok.

A Seiko karóra rengeteg újításon ment keresztül a létezésének majd’ 150 évében, olyan innovatív megoldásokat prezentálva a piacon, mint a kinetikus kvarc időmérő vagy testhőmérséklet segítségével működő óra.

Töretlen népszerűségnek örvend világszerte, persze nem ok nélkül. A Seiko karóra, azon túl, hogy roppant precíz munka van mögötte, olyan titkot is rejt, amivel csak azok vannak tisztában, akik ismerik az óra születése körül keletkezett legendát.

Kintaro Hattori, a márka megálmodója azt vallotta, karóra és viselője között intim kapcsolat van, olyanfajta harmónia, amiben a fáradt lélek bármikor belemerülhet a felfrissülés reményében. Ez a filozófia ott van minden Seiko karóra mögött, észrevétlenül is hirdetve az egykori japán óramester filozófiáját.