A vízálló okostelefonok előnyeiről röviden

Vízálló okostelefonok
Vízálló okostelefonok

A legtöbb mobilról elmondható, hogy valamilyen szinten mindenképp ellenállnak a nedvességnek. Legalábbis nem kell aggódnunk, hogyha az utcán elkap egy zápor, mert valószínűleg ez nem okoz majd gondot, még akkor sem, ha éppen a fülünkhöz tartjuk telefonálás közben.

Viszont a vízálló okostelefonok azt is lehetővé teszik, hogy vízalatti felvételeket készítsünk, mivel a felépítésük úgy van megoldva, hogy a nedvesség nem juthat a borítás alá.

Többek között, emiatt hagyta el a legtöbb gyártó a 3,5 mm jack csatlakozót, mert ez egy potenciális gyengepontnak számított a vízálló okostelefonokon. Sokan kifejezetten keresik ezeket a modelleket, hiszen egyes felhasználók esetében szóba sem jöhet más típus. Aki sokat úszni vagy a kádban szeret mobilozni fürdés közben, annak mindenképp jól jönnek a vízálló okostelefonok.

Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a tengervíz még mindig károkat okozhat a vízálló okostelefonokban a sótartalma miatt, ezért nem árt kerülni a tengerben való fürdőzést a készülékkel a zsebünkben.