Acélsodronyból készült zuhanásgátlók

zuhanásgátlók
zuhanásgátlók

Léteznek olyan munkakörök, ahol a dolgozóknak a magasban kell elvégezniük a rájuk bízott feladatokat, létrán, állványon, de sokszor még ennél is fentebb. Ezeken a helyeken a zuhanásgátlók alapvető munkavédelmi felszerelések, mert ezek az eszközök megakadályozzák a zuhanást és az abból keletkező baleseteket.

Jellemzően adott hosszúságú és átmérőjű acélsodronyból, valamint biztonságosan hozzá csatlakoztatott karabinerből állnak ezek a sok helyen nélkülözhetetlen munkavédelmi kellékek. A zuhanásgátlók szerepe az, hogy biztonságosan csatlakoztassák a dolgozókat a rögzítési ponthoz, ezáltal megakadályozva a leesést.

Rövidtávon, a lehető legkisebb energiaátadással megtartják a magasban a zuhanó testet baleset során. Mindig úgy kerülnek kialakításra ezek a termékek, hogy a dolgozók testét egészen addig képesek legyenek megtartani, amíg a mentési munka be nem fejeződik. Zuhanásgátlók többféle típusa fedezhető fel a shop.zebrekm.hu webáruház kínálatában, és mindegyik termék mellett részletes leírás is olvasható.