Címkenyomtatók technológia szerint

Vége az elmosódott szövegeknek Vége az elmosódott szövegeknek

Manapság nagy lendületet vett az online vásárlás. A webshopok hatalmas forgalmat bonyolítanak le évente. Hogy ez kivitelezhető legyen, szükség van a megfelelő logisztikai stratégia kialakítására. A termékek nyomon követése nem lenne lehetséges azonosító kódok nélkül, amelyek a címkéken vannak feltűntetve.

Ezek felkerülnek a csomagra és egy vonalkód leolvasó segítségével máris azonosítani lehet az adott terméket, a kapott adatok alapján. A kódok és a címkék elkészítéséhez szükség van valamelyik speciális címkenyomtató típusra.

Az alkalmazott technológia egyáltalán nem mindegy, mert a körülmények folyamatosan változhatnak raktározás és szállítás közben. Hogyha elhalványul vagy lekopik a címkenyomtató által nyomtatott szöveg, számsor, akkor nagyon nehezen vagy teljesen azonosíthatatlanná válik az áru.

Manapság a címkenyomtatók direkt termál és termál transzfer technológiával készítik el a címkéket. A direkt termál módszer hőérzékeny papírt használ. Ennek az előnye, hogy nincs szükség festékszalagra, sem tintapatronra. A termál transzfer címkenyomtató pedig festékszalaggal dolgozik.