Igény szerint alakítható kültéri világítás

kültéri világítás kültéri világítás

Egy kert sokféle eseménynek helyet adhat. Családi, baráti összejövetelek, grill partik, szülinapok és egyéb jeles ünnepek is lezajlódhatnak itt, amennyiben megfelelő körülményeket teremtünk hozzá. Mindenképpen karban kell tartani a növényzetet, mert a dzsungelhangulat nem feltétlenül lenne kellemes az ilyen alkalmakon és az ülőhelyek biztosítása mellett, a kültéri világítás biztosítására is gondolni kell.

Ugyanis a fényviszonyok sokat javíthatnak és ronthatnak is a helyszín miliőjén attól függően, hogy milyen megoldásokat választunk. Például az esti beszélgetéseknek nem túl előnyös a reflektor, de amikor evésről vagy éppen társasozásról van szó, akkor meg nem elég a hangulatfény.

Tehát érdemes többféle alternatívát kombinálni, hogy mindig az adott körülményekhez megfelelő lehessen a kültéri világítás. Többek között el lehet helyezni néhány állólámpát, amelyek adnak egy kellemes fényt az egész területnek, de a kültéri világítás részeként egy-két erősebb fali vagy mennyezeti lámpa is jó, ha felkerül az asztal fölé vagy annak a közelében, hogy szükség esetén jobb fényviszonyokat is lehessen teremteni.