Mélyhornyú golyóscsapágy különleges kialakítással

Csapágyak minden mennyiségben Csapágyak minden mennyiségben

Aki szeret szerelgetni, barkácsolni, az nyilván találkozott már ezzel a típussal, mert ezt széles körben alkalmazzák a különböző gépek és szerkezetek esetében.

A mélyhornyú golyóscsapágy felépítése több szempontból is rendkívül strapabírónak számít, mivel képes elnyelni a radiális és összetett terheléseket. Ezen felül mérsékelten az axiális terhelésnek is ellenáll. A mélyhornyú golyóscsapágy jól alkalmazható olyan esetben, amikor magas fordulatszámról van szó.

Természetesen ez esetben is többféle méretben fordulnak elő, viszont az sem mindegy, hogy nyitott fémtárcsával vagy műanyaggal tömített változatra van szükség.

Ez utóbbi például a kerékagyak esetében használatos. A műanyag tömítés megakadályozza a szennyeződések bejutását a golyók közé, amelyek kárt tehetnének a mélyhornyú golyóscsapágyban. Ezen kívül nem engedi kifolyni a kenőanyagot sem. A mélyhornyú golyóscsapágy beszerelését megkönnyíti a seeger gyűrű, ezen felül az NTN modellek különleges belső kialakítással rendelkeznek, ami kiváló tömítést biztosít.