Milyen szórófejet válasszunk?

szórófej
szórófej

A kerti munkálatokhoz, még csupán az otthon végzendőkhöz is nem mindegy, hogy milyen eszközöket használunk. Az öntözéshez alkalmazható szórófej már több száz példányával találkozhatunk a piacon, így nehéz feladat elé állíthat minket a választás. Ezért az a legcélszerűbb, ha a felsorolt tulajdonságokat vesszük figyelembe a döntésnél.

Kezdve azzal, hogy hány bar nyomásra képes a fej, másrészt milyen a csatlakozója, emellett pedig, hogy milyenek a fúvókái. Általánosságban a kerti munkákhoz elég mindössze 2, maximum 4 bar nyomás, a szabvány szórófejek pedig ezt tökéletesen tudják teljesíteni. A csőmenet természetesen attól függ, hogy milyen slaggal rendelkezünk otthon, ezért itt gyakran alakulhat ki összeférhetetlenség.

A vásárlás előtt erre fokozottan ügyeljünk! Ami pedig a fúvókákat illeti, minden szórófejen más és más elrendezést, illetve darabszámot találhatunk, azonban ne elégedjünk meg háromnál kevesebbel! Az eszköz tárolásánál figyeljünk arra, hogy zárt, szobahőmérsékletű helyen raktározzuk el a szórófejet.