Mindig is népszerűek lesznek a színes falfestékek

színes falfestékek
színes falfestékek

A színes falfestékek napjaink lakberendezési trendjeinek meghatározó elemei: a különféle árnyalatok és textúrák nem csupán esztétikai szerepet töltenek be. Természetesen ezek hangulatot és atmoszférát is teremtenek egy-egy helyiségben. A színek pszichológiai hatása jól ismert: például a kék nyugtató hatású, míg a sárga serkentő, vidám hangulatot kölcsönöz.

A színes falfestékek kiválasztásánál több szempontot érdemes figyelembe venni. Az első az adott helyiség funkciója. A hálószobában érdemesebb nyugtató, pasztell árnyalatokat használni, míg a nappaliban bátran választhatunk élénkebb színeket. Az előszobában és a folyosókon pedig praktikus lehet világos színeket alkalmazni, amik optikailag tágítják a teret.

A színes falfestékek modern változatai nemcsak szépek, de környezetbarátak is lehetnek. Az alacsony VOC (volatilis szerves vegyületek) tartalmú festékek csökkentik a levegőszennyezést és egészségesebb lakókörnyezetet biztosítanak. A természetes alapanyagokból készült festékek egyre népszerűbbek, mivel nem tartalmaznak káros vegyszereket, és gyakran jobb légáteresztő képességgel rendelkeznek.