Mire jó egy párátlanító?

Miként vegyük fel a harcot a penésszel? Tudnunk kell, hogy a zöldes-feketés foltok elég makacs ellenséget jelentenek. A penész beeszi magát a falakba. Ezért hiába a felületi vegyszeres kezelés, a következő alkalommal ismét kiújul.

Ez csak egy részleges megoldás. Gyakran az egész vakolatot le kell verni, hogyha végleg meg szeretnénk szabadulni a gombáktól. Ha ez megtörtént, akkor ezután célszerű a párátlanító alkalmazása. Ezzel meggátolhatjuk, hogy ismét előbukkanjanak az apró fekete pöttyök a falakon.

A magas páratartalom miatt, a szekrényben a ruhák is elkezdhetnek penészedni. Ezeket már hiába áztatjuk be a különféle csodaszerekbe, jobban tesszük, hogyha minél előbb megszabadulunk mindtől.

A párátlanítóval minden ilyen és ehhez hasonló kellemetlen helyzetet el lehet kerülni. A párátlanító viszont nem fogja megszüntetni a már kialakult problémát. A foltok nem fognak eltűnni, viszont lelassíthatja a terjedést a páratartalom szinten tartásával. Egy átlagos, jó minőségű párátlanító ára nem túl magas, ezért szinte bárki megengedheti magának.