Mit lehet tenni hurutos köhögés ellen?

hurutos köhögés ellen
hurutos köhögés ellen

A váladékos köhögés rendkívül kellemetlen, azonban ez hasznos folyamat, mert így a szervezet meg tud szabadulni a kórokozóktól. Éppen ezért, a hurutos köhögés ellen tilos bármilyen köhögéscsillapítóval fellépni, hiszen ezzel csak elnyújtjuk a gyógyulás idejét.

Hurutos köhögés ellen a legjobb megoldás, ha segítjük a váladék gyorsabb kiürülését. Ehhez érdemes sok folyadékot fogyasztani és hasznos lehet a száraz sóterápia is. A megfelelő sótartalommal rendelkező levegő megtisztítja a légutakat, a hörgőket és a tüdőt, így jelentős támogatója lehet a hurutos köhögés ellen folyatott harcnak.

Ugyanakkor fontos szerepet játszik a levegő páratartalma is, ezért fontos, hogy olyan helyre látogasson el a sóterápián való részvétel céljából, ahol folyamatosan figyelnek erre és ha kell, korrigálnak az értéken! A magas nedvességtartalom hátráltathatja a só és egyéb készítmények, kezelési módok hurutos köhögés ellen kifejtett hatását, ezért nem érdemes kockáztatni. Ismerje meg a Tátra Sóbarlangot és menjen biztosra!