Sík felület szintező ékkel

szintező ék
szintező ék

A burkolás azon lakásfelújítási, építkezési munkák közé tartozik, amelyek megkövetelik a precizitást. A pontosság érdekében kötelező bizonyos eszközöket, szerszámokat alkalmazni. Az egyik leglényegesebb kiegészítő a szintező ék, amelyikkel a burkolás sokkal hatékonyabb lesz, a végeredmény szebb, illetve a szakértő sem kell annyi energiát befektessen a munkába.

Miért is annyira fontos a szintező ék? Nos, mindenki, aki végzett már burkolást, biztosan megtapasztalta, hogy főleg a nagyméretű burkolólapok esetében sajnos könnyen előfordulhatnak kisebb-nagyobb egyenetlenségek. Mindez azért van, mert nincs kéznél az a kellék, amelyik ezt meg tudja akadályozni. Miért is ütik fel a fejüket ezek a gondok?

Nos, a problémának a forrásai az esetleges gyártás során bekövetkezett vastagságban lévő minimális eltérésektől kezdve a nem teljesen sík alapfelületen át a ragasztóanyag egyenetlenül történő eloszlatásáig terjednek. Szerencsére, ha adott a szintező ék és azt megfelelő módon veti be a szaki, akkor ezt a gondot a lehető legegyszerűbben orvosolni lehet. Ennek köszönhetően a kész felület mindig sík lesz.