Valknut a mai ékszereken

Valknut Valknut

A viking ékszerek egyben talizmánok is, tehát mielőtt vásárolna egyet, érdemes utánanéznie, hogy melyik szimbólum milyen jelentéssel bír. Például a Valknut az ősi északi mitológia egyik legfontosabb jelképe, ami a gonosz szellemek ellen nyújt védelmet.

A 3 háromszög, ami megbonthatatlan egységként fonódik egymásba, a holtak, az élők és az istenek birodalmát szimbolizálja, a csúcsok pedig Asgard, Vanaheim, Alfheim, Midgard, Jotunheim, Swartalfheim, Nidavellir, Niflheim, Muspellheim jelképei, amelyeknek mindegyikét az említett birodalmak egyike foglalta magába.

Amennyiben szeretné magán viselni ezt a különleges motívumot és szívesen idézné meg a vikingek korát, akkor a vikingshop.hu oldalon találhat Valknut medállal ellátott ékszert.

A nyaklánc viaszos zsinórból készült azért, hogy sokáig szolgálhassa az új tulajdonosa igényeit, illetve mert ezzel jól is mutat a korhű mintákkal bíró medál. Ha tetszenek a webshop felületén található képek a Valknut nyakláncról és az árat is elfogadhatónak véli, akkor 5 napon belül már a tulajdonában lehet egy dekoratív példány.