Tényleg segíthet az Aviva torna a menstruáció meghozásában?

Aviva torna
Aviva torna

A természetes módszerek, mozgásformák nagyon sok esetben meglepő eredménnyel járhatnak különböző egészségügyi problémák megoldásában. Pontosan ilyen az Aviva módszer is, amelynek segítségével támogatható a női szervek működése. Ezért is érdemes próbálkozni a nőknek az Aviva torna gyakorlatokkal.

A torna kidolgozásánál a metódus kitalálójának nem elsősorban a menstruáció meghozatala volt a célja, sokkal inkább az egészségügyi panaszok mozgás általi megszüntetése. Az Aviva tornagyakorlatok éves történelme és az erre vonatkozó vizsgálatok megállapították, hogy a gyakorlatok kivételesen hatásosak más nőgyógyászati panaszok, rendszertelen vagy rövid ciklus beállítása esetén, de ovuláció elősegítésére és a termékenység fokozására is.

Az Aviva torna legfőképpen a kismedencei részre, az úgynevezett dolgozó zónára koncentrál, a test ezen részén fokozza a vérkeringést és ezáltal javítja a szervek vitamin- és hormonellátását. A szabályos, 28 napos ciklust nem hosszabbítja, nem borítja fel a szervezet ciklikusságát sem.

A torna helyrehozza a hormonháztartást

A hormonháztartás felborulásának eredményeképpen sokan szenvednek attól, hogy a menstruáció első napjától számított következő menzesz túlságosan hamar jön meg. Tulajdonképpen a ciklus rendellenes lerövidülésének jellemzője az, hogy a menzesz 28 nap helyett hamarabb, akár 16-20 napra is megjöhet.

Ezt kiválthatja a megrövidült sárgatest fázis (a tüszőrepedés és a következő menstruáció között eltelt időszak), a korai tüszőrepedés és annak hiánya. De szerencsére, az Aviva módszerrel sokat lehet segíteni ezen a problémán. A gyakorlatok közvetlenül és közvetetten befolyásolják a belső elválasztású mirigyek működését és kiegyenlítik azok hormontermelését.

Olyan medencebillentéseket, csípőforgatásokat tartalmaznak a gyakorlatok, amelyek feszítik vagy elernyesztik a petefészek környékét, ily módon aktivizálják annak megfelelő működését. A módszer nagy hangsúlyt fektet az agyalapi mirigy stimulálására is, ami szabályozza a női hormonok termelését. Nem aktivizálja a hormontermelést, hanem egyensúlyba hozza, ha erre szükség van.

Mire hatásos még a módszer?

Például azok a személyek is kipróbálhatják az Aviva módszert, akik pajzsmirigy alul- vagy túlműködésben szenvednek. Továbbá, hatékony lehet menstruációs fájdalmak megszüntetésében, enyhítésében, valamint a ciklus rendezésében. Eredményes lehet az Aviva torna a peteérés elősegítésében, petevezeték elzáródásának oldásában stb.

Ez utóbbi jó hír lehet mindazoknak, akik évek óta próbálkoznak a teherbeeséssel, de mégsem sikerül nekik. A menopauzával járó hormonális változások is rengeteg kellemetlen tünetet képesek okozni, de ezen az időszakon is átsegíthet az Aviva módszer. Nem kell arra gondolni, hogy ez nehéz vagy bonyolult gyakorlatsor, hiszen egy 4 órás tanfolyam keretén belül elsajátíthatóak a mozdulatok.

Amint megtanultuk ezeket, aztán az otthonunkban, saját időbeosztásunk alapján végezhetjük. A valtozasmuhely.hu honlapon keresztül nagyon könnyen jelentkezhetünk a tanfolyamra. Ennek ára mindössze 25 000 Ft, tehát nem egy megfizethetetlen összeg. Adjuk meg magunknak a természetes gyógyulás esélyét!