Miért megtérülő egy SEO ügynökség alkalmazása? 3+1 ok

Google keresőoptimalizálás
Google keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás olyan szakterület, ami az elmúlt években egyre komolyabb figyelmet kapott és nem vétlenül. A Google az a keresőmotor, amit a legtöbben alkalmaznak a nyugati világban. Ahogy nekiindult az internet dinamikus fejlődése, úgy vált meghatározóvá a különféle algoritmusok szerepe. Ezek olyan programok, amik folyamatosan monitorozzák az interneten fellehető tartalmakat és igyekeznek azokat rangsorolni. Minél hitelesebb egy felület, annál előrébb kerül a találati listán, ami voltaképpen egy ingyen reklámnak felel meg.

Nagyon sok paraméter van, amit a rendszer figyelembe vesz, de ezek közül néhány fontosabb és ezeket célozza meg a SEO. Bizonyos szakemberek szerint, az egyre bonyolultabbá váló frissítések célja, hogy a legtöbb cég átálljon a direkt reklámozásra és inkább szponzorált hirdetésekbe fektessen folyamatosan. Ettől függetlenül a továbbiakban is fontos lesz a Google keresőoptimalizálás. Ugyanakkor, szem előtt kell tartani néhány különbséget.

A PPC kampányok gyors eredményt biztosítanak és kattintás alapon történik a fizetésük. Adott kulcsszavakra, kifejezésekre jelennek meg a találati lista élén. Ezzel szemben, a klasszikus SEO csak lassan, hónapok után fejti ki a hatását, ugyanakkor tartósabb eredményt nyújt. A fizetett hirdetések megszüntetésével azonnal visszaesik a vásárlók száma, ellenben a keresőoptimalizált oldalak tovább maradnak az organikus találati listában és így többen keresik fel azokat. Egyértelműen megéri tehát az online marketing szakemberek segítségére támaszkodnod.

Lássunk néhány érvet, ami mellettük szól! Az egyik ilyen, hogy felmérik a weboldalad tartalmát, felépítését és átvizsgálják azt. A tartalomgyártásban, cikkek írásában is segítséget nyújtanak. Jól felépített linképítés stratégiát dolgoznak ki és visznek véghez. Ami pedig mindezekre rájön, hogy kedvező költségek mellett dolgoznak, legalábbis, ami a Dog & Pony munkatársait illeti. Amennyiben tehát cél egy fogyasztó- és keresőbarát weboldal működtetése, ami lehetőleg minél könnyebben elérhető az új érdeklődőknek, akkor mostantól ismerni fogod ennek a módját.