A legjobb műanyag ablak típusok összehasonlítása

VEKA műanyag ablakok
VEKA műanyag ablakok

Amikor nyílászáró cserén gondolkozunk, óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy vajon melyik a legjobb műanyag ablak? Nézelődünk különböző üzletekben, internetes oldalakon, mégis nehezen találjuk meg a minden szempontból megfelelő típust. A VEKA műanyag ablakok is megérdemelnek egy említést, ugyanis sok háztartásban és irodában is fellelhetők Magyarországon.

A cég kizárólag a legjobb ablakprofil kategóriába tartozó, A osztályú profilokat gyárt, amik számtalan előnyt biztosítanak mindazoknak, akik ezeket választják. Először is, ezek a nyílászárók évtizedeken keresztül használhatóak, különösen hosszú az élettartamuk. Felületük UV-álló, nedvesség hatására nem vetemednek meg.

Minimális karbantartás mellett hosszú évtizedekig probléma nélkül használhatóak, ugyanolyan jól működnek, akárcsak az első napon. Forgalmas helyeken különösen jó szolgálatot tesznek a VEKA A osztályú ablakai, ami a kiváló hangszigetelési teljesítményüknek köszönhető. Egy ablakzárással kizárhatjuk az utca zaját a lakásunkból.

Jó hőszigetelő ablakok

Ez egy elengedhetetlenül fontos szempont a műanyag nyílászáróknál, hiszen senki nem szeretné úgymond az utcát fűteni drága pénzen. Nos, a VEKA ablakaival ezt biztosan kiküszöbölhetjük, mert ezek kiváló hőszigetelési képességgel bírnak. Jó választást jelentenek, hiszen sok pénzt megtakaríthatunk a havi fűtés költségein, ha ilyenek védik az otthonunk melegét.

Egy kis számolással rájövünk, hogy hosszú távon könnyen megtérülhet még a legjobb műanyag ablakok ára is. Emellett, a VEKA profilok 2 és 3 rétegezésű üvegezésre egyaránt alkalmasak, így pedig még inkább fokozható a hőszigetelési teljesítmény.

Ennek előnyeit nemcsak télen érezhetjük, mert nyáron kizárják a kinti hőséget, tehát kellemes atmoszféra teremthető meg a használatukkal. Az ingatlan energetikai besorolásán is javíthatnak a minőségi ablakok. Nagyon sok új építésű ingatlanban már az energetikai követelmények miatt is szükség van 3 rétegű műanyag ablakok beépítésére, a CO2 kibocsájtás csökkentésének érdekében. A VEKA profilok 97,5%-ban újrahasznosíthatóak.

Betörések ellen is véd

A minőségi nyílászárók, mint például a VEKA ablakprofiljai kemény PVC-ből készülnek, és nagyon meg tudják nehezíteni a betolakodók dolgát. Tulajdonképpen a betörési védelmet a zárási pontok egyedülálló kombinációjával és különleges, nagy teherbírású vasalatok segítségével érik el. Biztonsági szintjük tovább fokozható betörésbiztos zárral és üveggel.

Tehát a VEKA ablakokkal maximális védelmet adhatunk az otthonunknak úgy a mindennapokban, mint azokon a napokon, heteken, amit nyaraláson töltünk. A háziasszonyok is kedvelik ezeket a nagyszerű műanyag nyílászárókat, mivel rendkívül könnyen tisztán tarthatók.

Tisztításukhoz nincsen feltétlenül szükség ablaktisztító folyadékra, elegendő hozzá a tiszta víz, majd a száraz rongy vagy papírtörlő. Míg régen 2 lap üveget volt szükséges fényesre mosni, törölni, addig a VEKA ablakait csak belülről és kívülről kell takarítani. Össze sem lehet hasonlítani ezt a munkát azzal, amit anyáink, nagyanyáink végeztek anno a nagytakarítás során.